Nieuwsronde

De Zesde Clan doet een rondje nieuws en wenst ons veel plezier bij het lezen. Ze heeft waarschijnlijk al in de gaten hoe humoristisch haar verslaggeving is.

Téa Obreht is nog niet helemaal doordrongen van het feit dat ze toch echt de Orange Prize 2011 heeft gewonnen.

De Orange Prize, een literatuurprijs voor vrouwen. Als er een literatuurprijs alleen voor mannen zou bestaan, zou de wereld te klein zijn. Maar dit mag wel. De Zesde Clan zou daar natuurlijk tegenin willen brengen dat anders alleen mannen literatuurprijzen winnen. Ze meent zelfs dat vrouwen alleen genomineerd kunnen worden als er vrouwen in de jury zouden zitten. Dat er bij de Gouden Strop drie van de vijf juryleden vrouw waren en de genomineerden vier mannen en een schrijversechtpaar waren, vormt nog steeds een groot raadsel voor De Zesde Clan.

Malou van Hintum schreef afgelopen week een zeer helder opiniestuk in de Volkskrant over een voorstel van D66. Die vindt dat gescheiden vaders hooguit drie jaar lang verantwoordelijk blijven voor de betaling van alimentatie.

Moe, heel moe worden de blanke mannen van vrouwen die niet goed kunnen lezen. Malou van Hintum maakt zich kwaad over moeders die straks nog maar vier jaar alimentatie krijgen als het aan D66 ligt. Maar dat zegt D66 niet, zoals al in een reactie staat. D66 wil dat de partneralimentatie gekort wordt. De kinderalimentatie moet blijven. Dat is andere koek, he? Want hoor je De Zesde Clan over de vrouwen die lekker alimentatie vangen en er het van nemen met hun nieuwe vriend, terwijl de ex-man krom kan liggen? Of is het de bedoeling dat de ex-man tot in lengte van dagen de munttheevrouw gaat onderhouden die er bewust voor kiest om niet te gaan werken maar lekker op de zak van de partner te gaan teren? Gelukkig zijn er nog vrouwen, zoals Pia Dijkstra van D66, die het wel snappen.

Leena Gades schreef geschiedenis. Ze won de Le Mans 24 uurs race en is daarmee de eerste vrouw ooit die deze prestatie leverde.

Gefeliciteerd Leena! En liep ze nog tegen seksistische zaken aan? “… but the guys all treat me the same as anyone else.” Tuurlijk deden we dat. Eindelijk niet zo’n zuurpruim als De Zesde Clan maar een vrouw die gezellig meedoet. Hopelijk is ze een voorbeeld voor meer vrouwen.

Saudi Arabië doet er alles aan om vrouwen op 17 juni thuis te houden. Op die dag willen vrouwen in de auto stappen en zelf rondrijden.

Soms zeggen beelden meer dan woorden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nieuwsronde

  1. Jan zegt:

    Haha, als dat 17 juni daar ook zo gaat, hoop ik dat ze goede autoverzekeringen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s