Plan inperking alimentatie levert vloedgolf aan vrouwenhaat op

Bij gebrek aan complotten tegen vrouwen heeft De Zesde Clan besloten om toch maar een paar items uit haar nieuwsronde tot een artikel te verwerken.

Op 17 juni gaan de vrouwen in Saudi Arabië massaal de auto instappen. 17 juni valt op een vrijdag en dat is in moslimlanden de sabbat. Het zal niet lang duren voor deze landen de term sabbatsrijder kennen, net zoals wij de zondagsrijders  hebben. Voor filmpjes over vrouwen en autorijden en wat daarbij allemaal misgaat verwijzen de blanke mannen graag door naar Youtube.

Dan het andere bericht, het plan van D66 om de partneralimentatie te verkorten van 12 naar 4 jaar. We hebben deze week al een keer uitgelegd hoe het zit, maar klaarblijkelijk snapt De Zesde Clan het echt niet en moeten we het nogmaals geduldig uitleggen.

Maar allereerst de kop boven het artikel:

Plan inperking alimentatie levert vloedgolf aan vrouwenhaat op

Toe maar, een vloedgolf. Het lijkt er sterk op dat De Zesde Clan dezelfde mediatrainer heeft als de PVV. Waar de PVV spreekt over tsunami’s aan ellende die Nederland bedreigen, heeft De Zesde Clan het over een vloedgolf aan vrouwenhaat. Gebaseerd op wat? Miljoenen reacties die ze gelezen heeft over dit onderwerp? Of landelijke betogingen? Of geweldsdelicten tegen vrouwen naar aanleiding van partneralimentatie? Of is het gebaseerd op een paar reacties die ze gelezen heeft en die ze in de kop opblaast tot enorme proporties? Misschien heeft de Telegraaf nog een vacature als koppenschrijver.

Inhoudelijk is de argumentatie van De Zesde Clan, en indirect van Malou van Hintum, volledig kul. Daarbij lijkt De Zesde Clan ook wel op de PVV. Wars van feiten zomaar wat flauwekul roepen en hopen dat het publiek erin trapt. We zullen het even uitleggen, Zesde Clan. Niet gelijk in een emotie schieten. Gewoon even luisteren naar de feiten.

Laten we beginnen met een inzicht. Houd je vast:

met elkaar trouwen wil niet zeggen dat er kinderen komen

Soms kunnen mensen geen kinderen krijgen of kiezen ze er bewust voor om kinderloos te blijven. De cijfers? In 2000 waren er 1.920.000 getrouwde stellen met kinderen tegen 1.250.000 getrouwde stellen zonder kinderen. Vijf jaar later 1.839.000 getrouwde stellen met kinderen tegen 1.564.000 getrouwde stellen zonder kinderen. En in 2009 1.737.000 getrouwde stellen met kinderen tegen 1.609.000 getrouwde stellen zonder kinderen. Zoals je ziet neemt het aantal stellen met kinderen af en neemt het aantal stellen zonder kinderen toe.

Wat wil D66 nu? Laten we het maar even in vette letter met kapitalen schrijven, want anders dringt het echt niet door: D66 WIL DAT DE KINDERALIMENTATIE BLIJFT BESTAAN.

Gesnapt, Zesde Clan? Wat D66 niet wil is dat de partner nog jarenlang op de zak van de man blijft teren, terwijl ze zelf aan het werk kan. En waar hebben we het dan over? Dat de periode van 12 jaar alimentatie betalen teruggebracht wordt tot vier jaar. Vier jaar! Elk zinnig mens snapt dat vier jaar ruim voldoende moet zijn om een baan te kunnen vinden waarmee de vrouw in haar eigen onderhoud kan voorzien. Ze zou in die periode zelfs een omscholing kunnen volgen als haar oude opleiding niet volstaat om een goede baan te vinden.

Dat is alles, Zesde Clan. Laat het maar even bezinken als je het niet direct begrijpt. Je zult vanzelf een keer inzien dat je bericht niet meer is dan een storm in een glas water.

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Plan inperking alimentatie levert vloedgolf aan vrouwenhaat op

  1. Pingback: Pers biedt alledaags seksisme | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s