Achter de stereotypen over alleenstaande vrouwen

De Zesde Clan behandelt de stereotypen over alleenstaanden. Van mannen en vrouwen? Welnee, natuurlijk hebben alleen vrouwen last van die stereotypen.

Vrouwen hebben last van die sociale druk, toonden Veenhoven en Van Schoonhoven aan. Ze concludeerden al eerder dat mannen van de samenleving meer ruimte krijgen om een zelfstandig individu te zijn

Let op de woorden al eerder. Hoeveel eerder? De Zesde Clan verwijst naar een artikel dat in 1991 verscheen en waarin gegevens verwerkt zijn uit de jaren ’70 en ’80.

De blanke mannen hebben bewondering voor De Zesde Clan dat ze zo ver terug is gegaan tot ze eindelijk een artikel vond dat prima in haar straatje past.

Maar wat is dan wel het imago van de vrijgezelle man? We laten een bureau dat onderzoek doet naar klantengroepen aan het woord:

Een vrijgezel die gaat pas slapen als hij alle sterren heeft geteld, met dank aan Benny Nijman. Bij vrijgezel wordt vaak gedacht aan mannen die een losbandig leven leiden.

Veel vrijgezellen ergeren zich trouwens aan het imago van losbandigheid dat vrijgezellen hebben. Bijna 1/3e van de mannen stoort zich aan de berichtgeving.

Een vrijgezel heeft een negatief imago, getuige spreuken als ‘een vrijgezel is iemand die erin is geslaagd geen vrouw te vinden’ en ‘vertrouw een echtgenoot nooit te ver en een vrijgezel nooit te dichtbij’. Desondanks blijkt de praktijk toch anders te zijn.

Kijk Zesde Clan, ook alleenstaande mannen hebben last van negatieve vooroordelen. Misschien ook nuttig om mee te nemen in je artikel. Anders wordt het de zoveelste klaagzang dat alleen vrouwen ergens onder lijden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s