Kwakdenken over hormonen en relaties

Renzo Verwer heeft een boek geschreven, getiteld De liefdesmarkt.

De 38-jarige auteur probeert met zijn jongste boek ‘De Liefdesmarkt, een handboek’ vrouwen te genezen van hun waandenkbeelden. In een dikke 300 pagina’s beklaagt hij zich over zeurende vrouwen die altijd maar alles eisen en altijd in de slachtofferrol zitten. “Als het op de liefde aankomt, dan heerst het matriarchaat. Dit is een steuntje in de rug voor mannen.” Zijn boek staat vol voorbeelden, ook uit zijn eigen praktijk.

De Zesde Clan stoot onder de gordel

Dat is olie op het vuur van De Zesde Clan. Ze schaamt zich er niet voor om onder de gordel te stoten om haar zogenaamde gelijk te halen. Maar zo laten de blanke mannen een lotgenoot niet behandelen.

Wie is Verwer? Een wetenschapper toevallig? Specialist in hormonen? Nou nee, hij werkte als journalist, maar stopte daar naar eigen zeggen mee, en is nu bibliothecaris.

De eerste lage stoot. Wil De Zesde Clan zeggen dat Renzo Verwer pas recht van spreken heeft als hij een wetenschappelijke opleiding heeft gedaan? In een paar zinnen maakt De Zesde Clan het grootste deel van de bevolking monddood.

In zijn vrije tijd houdt hij een weblog bij en schreef hij een boek over de relatiemarkt. Hierin probeert hij mannen een hart onder de riem te steken. Dat is nodig, blijkbaar

Oké, laten we in dat stukje tekst wat woorden vervangen en kijken wat er dan staan.

In haar vrije tijd houdt De Zesde Clan een weblog bij. Hierin probeert zij vrouwen een hart onder de riem te steken. Dat is nodig, blijkbaar

En? Klopt dat allemaal?

In tegenstelling tot Verwer doet De Zesde Clan wel aan bronvermelding en onderbouwing.

Nog zo’n lage stoot. En bovendien aantoonbaar niet waar. In hetzelfde stukje verwijst De Zesde Clan naar een artikel dat in Trouw is verschenen. Daarin zegt Renzo Verwer:

Er is een tegengeluid. Journaliste Marike Stellinga beweert in haar boek ‘De mythe van het glazen plafond‘ dat veel Nederlandse vrouwen gewoonweg geen zin hebben in een topcarrière. Hoogleraar economie Barbara Baarsma vindt een quotum niet zinnig.

We zullen hieronder maar de omschrijving van Marike Stellinga’s boek zetten en de belangrijke zaken onderstrepen voor De Zesde Clan. Het is gebleken dat ze slecht kan lezen, vooral als het vrouwen zijn die met standpunten komen die tegen het feministische denken van De Zesde Clan ingaan.

Marike Stellinga verzet zich met feiten en cijfers tegen clichés over de werkende vrouw. Kern van haar gloedvolle betoog: Nederlandse vrouwen kunnen bereiken wat ze willen. De kinderopvang is niet te duur, vaders zijn geen luie varkens en het old boys network is zo macho niet. Maar waarom zijn er dan zo weinig topvrouwen? Omdat Nederlandse vrouwen niet naar de top wíllen, blijkt uit stapels onderzoeken, ze zijn tevreden met hun deeltijdbaan. Toch proberen politici van links tot rechts steeds feller meer topvrouwen af te dwingen – met quota, hoge oppassubsidies, langer vaderschapsverlof en onterechte kritiek op mannen. Maar wie wil dat vrouwen vaker carrière maken, rest na het lezen van dit boek maar één ding: de Nederlandse vrouw aanspreken op haar gebrek aan ambitie. Wie daar geen zin in heeft, moet accepteren dat Nederlandse vrouwen in vrijheid kiezen voor een plaats op de laagste trede van de carrièreladder en daar domweg gelukkig zijn.

De mythe van het glazen plafond is een humoristisch en baanbrekend boek over een van de gevoeligste thema’s van deze tijd.

De standpunten van Barbara Baarsma zijn o.a. hier en hier te vinden. Laten we De Zesde Clan hier ook maar helpen met haar blinde vlek. Op een event van en voor vrouwelijke toptalenten:

In tegenstelling tot de heersende opinie, doen Nederlandse vrouwelijke talenten het erg goed en is het slechts een kwestie van tijd voordat de pijplijn gevuld met deze talenten leegstroomt. In de visie van Barbara Baarsma is daarom geen plek voor een quotum voor diversiteit. ‘Toppers moeten geen tobbers worden. In plaats van een quotum dat topvrouwen als excuustruzen kan bestempelen, zit de oplossing voor het verhogen van de participatie van vrouwen aan de top onder meer in het flexibiliseren van werktijden.’

En uit een opinieartikel uit het NRC:

De discussie over vrouwen aan de top is verworden tot een toonbeeld van politieke correctheid. Elk bedrijf dat mooie sier wil maken in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap gaat ermee aan de slag. Dat is allemaal prima als dat leidt tot gelijke kansen voor mensen met gelijke talenten en beschikbaarheid, maar niet als het leidt tot positieve discriminatie. In dat geval leidt de weg niet naar de top maar naar de status van excuustruus: ‘Zit je hier omdat je vrouw bent of omdat je goed bent?’

Prof.dr. Barbara Baarsma is directeur SEO Economisch Onderzoek te Amsterdam. De blanke mannen hopen dat ze hiermee, in tegenstelling tot Renzo Verwer, voldoende opleiding heeft genoten om van De Zesde Clan een standpunt te mogen innemen.

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Kwakdenken over hormonen en relaties

  1. renzo zegt:

    ha goed stuk, kom het nu tegen. Ja de zesde clan, die lazen mijn boek dus niet. Daar zit veel bronvermelding in, net als in het stuk. Zeg, ik weet niet hoe ik jullie kan bereiken, wil ff wat vragen. Ik ben te bereiken via mijn site liefdesmarkt.nl

  2. renzo zegt:

    werkt niet merk ik , dan graag naar renzoverwer at gmail dot com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s