Feminisme in het nieuws

De Zesde Clan doet weer een rondje nieuws; even snel een aantal onderwerpen die ze de komende dagen bij gebrek aan ander nieuws wel weer tot artikelen zal gaan uitwerken. We zullen er één uitlichten:

Tot slot stelt een columniste van de engelse krant The Guardian de vraag waarom de feministische beweging zo’n moeite heeft om te kijken naar de eigen fouten

Nou, daar zijn we natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar. Misschien heeft De Zesde Clan een idee? De vraag is stellen is de vraag beantwoorden:

In dit stuk geeft ze zelf al een deel van het antwoord: omdat feministen in zo’n vijandige omgeving opereren. Feministen worden routinematig weggezet als harige humorloze mannenhaters. Iedere hint van openbare zelfkritiek leidt zodoende meteen tot een stortvloed aan mensen die er een schepje bovenop doen en roepen ‘ja, inderdaad, fout fout fout, dus hou je kop en ga mijn overhemd strijken!’ Dat maakt het lastig om rustig te analyseren wat er beter kan binnen de beweging.

Het is al heel wat dat De Zesde Clan erover na durft te denken dat er misschien, heel misschien fouten worden gemaakt binnen de feministische beweging. Maar mocht dat zo zijn, aan wie ligt dat dan? En daar komt gelijk het vijanddenken van De Zesde Clan om de hoek kijken. De vinger wijst onverbiddelijk naar de blanke mannen. De buitenwereld heeft het gedaan.

Beste Zesde Clan, mogen we je iets ter overweging geven? Lees de site van Patrick Schriel eens. Ja, een blanke man maar ook een Personal & Executive Life Coach voor bedrijven en particulieren die meer willen halen uit eigen kwaliteiten, talenten en authenticiteit. Lees het eens op je gemak, zonder dat een blanke man je daarop kan betrappen, wat hij te zeggen heeft over verantwoordelijkheid nemen en stoppen met de schuld bij anderen te leggen. We zullen enkele citaten opnemen:

Één van de grootste stappen die je kunt zetten in je persoonlijke ontwikkeling is om te stoppen met het spelen van de slachtofferrol. Stop met anderen de schuld geven voor alles wat jou overkomt

Mensen zijn erg handig en bedreven om de schuld in iemand anders zijn schoenen te schuiven. Het is gemakkelijk om te doen, het is gemakkelijk om het slachtoffer te spelen. Op deze manier hoeven we geen verantwoordelijkheid te nemen: het is immers de schuld van de ander

Misschien is de tijd gekomen voor verandering; te stoppen met anderen de schuld te geven en de controle over jouw leven terug te nemen. Toon wat meer compassie. Weet je zeker dat je alles over de situatie weet? Misschien is er een reden waarom mensen handelen zoals ze doen? Misschien weten ze niet beter? Misschien heb jij ongelijk en zij gelijk? Misschien heb je het allebei bij het juiste eind?

De blanke mannen wensen De Zesde Clan veel wijsheid en zelfreflectie toe.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s