Vrouwen die aangifte doen van verkrachting kunnen maar beter een heilige zijn

In haar artikel over vrouwen die aangifte doen van verkrachting maakt De Zesde Clan zich druk over het feit dat allerlei zaken aangegrepen worden om de aangifte te ontkrachten. Alleen is er één zijde van het verhaal die ze (uiteraard) niet belicht en dat zijn de vrouwen die een valse aangifte doen. En daar worden (blanke) mannen het slachtoffer van. Daarom voor het volledige plaatje nog wat aanvullende informatie.

Er zijn vrouwen die valse aangifte doen van verkrachting. Net als De Zesde Clan kunnen wij ook strooien met hier en hier als voorbeelden. Waarom doen ze dat? De psychologe Jannie van der Sleen (inderdaad, een vrouw) heeft er onderzoek naar verricht.

De rechercheur doet er goed aan rekening te houden met verschillende beweegredenen om een valse aangifte te doen. Er zijn de aandachttrekkers en de wraakzuchtige aangevers. Een lastige categorie is de spijthebbers. De vrijage was vrijwillig , maar bij nader inzien is het “slachtoffer”er ongelukkig mee en zegt seksueel overrompeld te zijn. Daarmee kan het achtergebleven DNA verklaard. “Het kan ook een alibi zijn voor een jongere die te laat thuiskomt.”

Jannie van der Sleen heeft een methode ontwikkeld waarbij makkelijker vast te stellen moet zijn of een aangifte klopt of niet.

Harde cijfers over valse aangiften in zedenzaken zijn er niet. “Ergens tussen 10 en 40 procent is vals”, weet van der Sleen. Een onbekend deel leidt tot niets. De expert op het gebied van forensisch ondervragen deed samen met de Erasmus-universiteit onderzoek naar aangiften van seksuele misdrijven. Zedenrechercheurs leverden 88 aangiften, waarvan later is komen vast te staan dat 37 beschuldigingen echt waren en 51 vals.

De blanke mannen gaan verkrachting natuurlijk niet goed praten. Vrouwen hoeven geen heilige te zijn om aangifte te doen. Maar aan de andere kant mag er ook kritisch naar de aangifte gekeken worden om te voorkomen dat mannen het slachtoffer van een valse beschuldiging worden. Ondanks haar gebleken mannenhaat hopen we dat De Zesde Clan toch niet zou willen dat dat laatste als bijkomende schade geaccepteerd wordt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vrouwen die aangifte doen van verkrachting kunnen maar beter een heilige zijn

  1. Pingback: Alle vormen van verkrachting in 1 handig overzicht | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Valse aangifte van verkrachting komt zelden voor | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s