Belgische politica krijgt minder spreektijd

Onze Vlaamse broeders hadden een geweldig idee: laten we de politica 10 % minder spreektijd geven. Helaas, een studente bedacht dat het wel leuk zou zijn om te promoveren op de spreektijd van politici en zo kwam het dat het significante en onoverbrugbare verschil nu wereldkundig is gemaakt. Tien hele procenten minder spreektijd! Als België weer een kabinet gevormd heeft, moeten daar gelijk kamervragen over gesteld worden.

De Zesde Clan heeft een hele omhaal van woorden nodig om dit onrecht te beschrijven. Voor de volhouders die zich door een brij van herhalingen hebben gewerkt, eindigt ze met een grap:

Misschien zijn de op het journaal getoonde vrouwen gewoon 10% korter en bondiger in hun antwoorden, en hebben ze dus minder spreektijd nodig.

Hahaha, vrouwen en bondig communiceren. Daar zijn al hopen boeken over verschenen, maar die gaan bij De Zesde Clan op één grote berg kwakdenken. Maar misschien wil ze naar een andere vrouw luisteren. Headhunter Monique de Vos stelt dat ambitieuze vrouwen bondiger in hun taalgebruik zouden moeten zijn.

Enkele citaten uit het artikel:

De Vos, van huis uit taalkundige, merkt tijdens haar bemiddeling van kandidaten voor posities op senior management- en directieniveau dat mannen en vrouwen nogal van elkaar verschillen wat betreft taalgebruik, woordkeuze en gesprekstechniek.

Minder is meer: een vuistregel die vrouwen volgens De
Vos meer zouden moeten hanteren.

Dus, Belgische politica, bondiger formuleren graag. Dan hoeven onze Vlaamse broeders niet zoveel te snijden in de antwoorden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s