Vrouwenvoetbal verovert harten in Engelse pub

Vrouwen en voetbal. Nee, niet gelijk lachen. Niet gelijk over buitenspel beginnen. Klaarblijkelijk zijn er vrouwen die snappen wat de buitenspelregel is. En verder wordt het op internet zodanig uitgelegd, dat elk dom blondje het moet kunnen snappen.

Het is weer een heel verhaal op haar blog, maar in het kort komt het hier op neer: een vrouw wilde in een Engelse pub naar vrouwenvoetbal kijken. In het begin moesten de aanwezige mannen daarom lachen, maar langzamerhand kwamen ze in de ban van het spel en op het eind vonden ze het prachtig.

De Zesde Clan maakt daar een lang verhaal van met bekende woorden als seksistisch en negeren. We staan even stil bij een paar opmerkingen.

Vrouwenvoetbal? Nou ja, als niemand er bezwaar tegen heeft… O, wacht, lekkere tieten!

Dat de voorkeur van De Zesde Clan anders is, heeft ze al in een ander artikel laten blijken. Maar als je mannen neer gaat zetten alsof ze alleen naar vrouwenvoetbal kijken om lekkere tieten te zien, dan mag je de hand ook in de eigen vrouwenboezem steken, Zesde Clan. De doorsnee voetbalkijkende vrouw vindt het ook heerlijk om mooie mannen te bekijken en hun sixpacks te zien als ze op het eind hun shirt uit doen.

De finales van het WK Vrouwenvoetbal vinden plaats op 16 en 17 juli. Wie de wedstrijden in Nederland wil volgen kan eigenlijk alleen terecht op de radio. Op de televisie blijft het namelijk doodstil. De site Radio.nl noemt het opmerkelijk dat de publieke omroep (NL 1,2 en 3) de wedstrijden compleet negeert.

Zou één van de redenen zijn dat Nederland niet bij de gekwalificeerde landen hoort? Ja, rustig maar, Zesde Clan. We weten het. Er wordt ook aandacht besteed aan andere sporten waar Nederland niet aan deelneemt. Alleen is er één belangrijk verschil waar je echt niet omheen kunt. Het sportlichaam van mannen is sterker dan van vrouwen. Dat maakt het kijken naar gewoon voetbal interessanter dan kijken naar vrouwenvoetbal. Het gewone voetbal komt er meer op aan.

Tuurlijk mogen vrouwen voetballen. En het is mooi als ze daar publiek mee trekken. Maar je kunt het de mensen niet door de strot duwen. Je kunt wel gaan stampvoeten ik-wil-dat-mensen-naar-vrouwenvoetbal-gaan kijken, maar zo werkt het niet. De blanke mannen hopen wel dat jij op Sport24 getuige mag zijn van wat voetbalvrouwen die op het eind ook hun shirts gaan wisselen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s