Invasie van de vikingvrouwen

De vikingen waren als plunderaars en overvallers tussen grofweg de jaren 789 en 1100 de schrik van Europa en omstreken. Niet echt iets om trots op te zijn, maar als je De Zesde Clan bent wil je dolgraag bij zo’n club horen. Je zou er als vrouw prat op moeten gaan dat je niet meedeed aan dergelijk onbeschaafd gedrag, maar De Zesde Clan ziet dat anders.

…het beeld van de stoere Vikingkrijger.

Het zal hetzelfde zijn als met die Bouquetboekjes. Wegzwijmelen met fantasieën over een krachtige man die je verovert, maar in het dagelijkse leven dit manbeeld verafschuwen.

Een wetenschapper heeft 14 vikinggraven onderzocht en bijna de helft bleek van een vrouw te zijn. Kunnen we daar iets uit opmaken? De Zesde Clan doet haar uiterste best, maar moet ook toegeven dat het allemaal speculeren is.

Macleod durft nog geen algemene uitspraken over de gehele Vikingperiode in Engeland te doen. Veertien graven is namelijk niet meer dan een begin. Maar hij durft wel de stelling aan dat vrouwen waarschijnlijk veel talrijker waren dan archeologen eerst dachten.

Veel mensen staarden zich tot nu toe blind op het beeld van de stoere Vikingkrijger, maar die krijger had waarschijnlijk een vrouw naast zich die net als hij verre tochten naar nieuwe landen ondernam

Dus de vikingen namen hun vrouwen mee. En dan? Werd er zij aan zij gevochten en geplunderd? Of gingen die vrouwen mee om te koken, te wassen en de sokken te stoppen? Je kunt je toch niet voorstellen dat die stoere vikingen dat zelf deden?

Als het waar is dat Hollywood geen films met vrouwen maakt, zoals De Zesde Clan geregeld beweert, zullen we waarschijnlijk nooit een film zien, getiteld Erika the Viking.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s