Malta voert echtscheiding in

Zal De Zesde Clan ooit haar vijandige beeld van de man aanpassen? We hebben er een hard hoofd in, getuige haar stukje over echtscheiding op Malta.

De Zesde Clan grijpt elke gelegenheid om de man als meppende bruut neer te zetten

Het begint eerst heel kalm met de feiten. Vanaf oktober mag men scheiden op Malta. Dat is natuurlijk mooi, want als samenleven niet meer gaat, dan is echtscheiding een oplossing, voor zowel mannen als vrouwen. De vraag is dus waarom De Zesde Clan dit bericht op haar blog voor vrouwen zet. Dat wordt duidelijk in de laatste alinea.

Progressieven zijn meestal erg blij dat echtscheiding mogelijk wordt, omdat uit het verleden steeds opnieuw blijkt dat zodra mensen dit recht krijgen, er een golf volgt van vrouwen die een einde willen maken aan de nare situatie waarin ze zich bevinden. Niet zo gek, want meer mannen mishandelen hun vrouw dan andersom, om maar een reden te noemen. De toekomst zal leren of dit patroon ook in Malta zichtbaar wordt.

Eh, Zesde Clan, probeer eens wat breder te kijken in plaats van dat vijandige denken. Mannen vragen ook echtscheiding aan, ook omdat ze zich in een nare situatie bevinden. Niet elke man slaat zijn vrouw, geloof ons. We willen best geloven dat jouw vijanddenken is ontstaan door mannen die je dagelijks in elkaar hebben gerost, maar dat gebeurt niet standaard in elke relatie.

Mishandeling is lang niet het enige motief om te scheiden. Mannen én vrouwen noemen twee keer zo vaak als reden botsende karakters en iemand anders in het spel. Even vaak als mishandeling wordt genoemd op elkaar uitgekeken en onverenigbare toekomstplannen.

Maar hoor je je daar over, Zesde Clan? Welnee, elke gelegenheid wordt aangegrepen om de man neer te zetten als een meppende bruut. Als dit jouw beeld van de realiteit is, Zesde Clan, dan hebben de blanke mannen diep medelijden met je.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s