Y schetst een wereld zonder mannen

We vermoeden dat het De Zesde Clan de hemel op aarde lijkt: een wereld zonder mannen. Tenminste, geen mannen op één na. Het is de werkelijkheid in de strip Y, de laatste man op aarde.

Door een onbekende oorzaak leggen alle mannen in één keer het loodje, behalve Yorick Brown. En wat gebeurt er dan?

Dat vrouwen hun mannetje kunnen staan, is algemeen bekend en blijkt ook uit het verhaal, maar toch blijkt het plots wegvallen van alle mannen voor heel wat problemen te zorgen. Zware thematieken als de honger naar gelijkheid, fascisme, extremisme en anarchie komen allemaal aan bod. Een sterk moment is bijvoorbeeld wanneer men beseft dat alle goede muzikanten zomaar ineens verdwenen zijn.

We zouden dus toch gemist worden. Wat de problematiek betreft is het een kwestie van door de hond of door de kat gebeten worden. Vrouwelijk leiderschap leidt niet tot wereldvrede. Daarentegen vechten de machtswellustelingen elkaar de pan uit.

In 2012 gaat er zelfs een film over verschijnen. Een hele film vol vrouwen met maar één man! Deze kan toegevoegd worden aan het rijtje films dat De Zesde Clan moet zien om van haar waanidee af te stappen dat Hollywood vrouwen negeert.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s