Waar blijft de Miss Fury film?

Daar gaan we weer. Onze eigen Miss Fury, De Zesde Clan, blijft maar doorzeuren over het feit dat er alleen maar superheldenfilms met mannen verschijnen, ook al hebben we het tegendeel al bewezen. Om moe van te worden. Het zal vergeefs zijn, maar laten we toch maar een poging doen om het perspectief van De Zesde Clan te verbreden.

Wie heeft ooit van Miss Fury gehoord?

Captain America, Batman, X-Men, Green Hornet, maak plaats. Miss Fury neemt het roer graag van jullie over. Miss wie??? Nou, Miss Fury, de allereerste vrouwelijke superheld. Fury debuteerde in 1941 en bevocht onder andere barones Erica von Kampf, een louche slechterik met een swastika op haar voorhoofd gestampt. Waarom maakt Hollywood daar geen film van?

Je geeft zelf al het antwoord op de vraag, Zesde Clan. Inderdaad, Miss wie? Miss Fury verscheen in 1941, maar de reeks stopte in 1952. Zestig jaar niets over een stripfiguur vernemen is voldoende om die in de vergetelheid te doen belanden. De overige stripfiguren die je noemt verschijnen heden ten dage nog. Zelfs de Green Hornet, waarvan de eerste stripserie alleen in de jaren ’40 verscheen, bleef terugkomen in televisieseries, films en andere stripseries zodat ook hij nog steeds voortleeft.

Je zult wel weer denken dat Hollywood voor de zoveelste keer weigert om een actiefilm te maken met een heldin, hoeveel voorbeelden we er ook tegenaan gooien dat dat niet zo is. Wat betreft je zwaktebod met Miss Fury: zou de reden simpelweg kunnen zijn dat daar geen film van wordt gemaakt omdat niemand haar meer kent?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s