Lintje zoekt vrouw

Waarom daalt de lintjesregen voornamelijk op ons neer en niet op de vrouwen? De Zesde Clan weet het wel. Omdat er voornamelijk blanke mannen in professies en besturen zitten en omdat het vrijwilligerswerk van vrouwen als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

We mogen nog van geluk spreken dat iedereen iemand mag voordragen voor een lintje, anders zou het oude stokpaardje old boys network weer van stal worden gehaald.

De belangrijkste reden stipt De Zesde Clan maar even aan zonder er verder op in te gaan:

In maart dit jaar ging bijvoorbeeld een symposium met de titel ‘Lintje Zoekt Vrouw’ wegens gebrek aan belangstelling niet door.

20 tot 25 mensen hadden zich opgegeven voor dit symposium. Heeft De Zesde Clan daar een reden voor? Zou het misschien zo kunnen zijn dat Marike Stellinga gelijk heeft met haar stelling dat de Nederlandse vrouw simpelweg geen ambitie heeft?

De Zesde Clan doet een dappere poging om haar lezers ertoe aan te zetten een vrouw voor te dragen voor een lintje en legt uit hoe dat moet. Ze eindigt badinerend:

dus je kunt altijd de gemeente om advies vragen als je er niet helemaal uitkomt. Laat je niet afschrikken door het jargon en het officiële gedoe.

Officiële gedoe. Zesde Clan, je schrijft dan wel voor vrouwen, maar daarom hoef je je lezers nog niet als domme schapen te behandelen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s