Uitgeverij opent Science Fiction Hemel

Dat is even wennen. Een artikel van De Zesde Clan zonder dat de woorden stereotype, glazen plafond of vrouwonvriendelijk vallen. Het gaat ditmaal dan ook niet over vrouwen maar over een persoonlijke hobby van De Zesde Clan.

Een bekende science fiction auteur

Het geeft direct het amateuristische niveau van haar blog aan. Niet vrouwen staan centraal op haar blog maar zijzelf. En ze houdt van science fiction.

Uitgeverij Gollancz gaat veel oude science fiction titels die niet meer verkrijgbaar zijn digitaal ter beschikking stellen. Hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

De database met e-boeken biedt mensen de kans om alsnog kennis te maken met geweldige auteurs, zoals Rachel Pollack, Mary Gentle, Alice B. Sheldon, Kate Wilhelm of Cecelia Holland.

Een zielige poging om toch even op het onderwerp vrouwen terug te komen. Wellicht dat de namen van Frank Herbert en Arthur C. Clarke de lezer bekender in de oren klinken?

Even een professionele tip voor De Zesde Clan: als je een blog voor en over vrouwen wilt schrijven, beperk je artikelen daar dan ook toe. Houd je persoonlijke interesses voor je of open daarvoor een andere blog. Misschien heb je het nog nooit opgemerkt, maar niet iedereen deelt jouw persoonlijke voorkeuren. De meeste mensen interesseren zich niet voor engelstalige science fiction van een halve eeuw geleden. Als je lezers weg wilt jagen, moet je vooral artikelen gaan plaatsen die ze niet verwachten en waar ze geen belangstelling voor hebben. In dit digitale tijdperk ben je je aanhang zo maar kwijt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s