Site toont veelzijdigheid van menselijke lichamen

Zullen wij mannen ooit iets begrijpen van vrouwen? De Zesde Clan juicht op haar blog een site toe waarop normale vrouwen te zien zijn.

Het zijn niet alleen uitgezakte lichamen op My Body Gallery

Bijna geen enkele vrouw past in het ideaalplaatje van de modebladen en vrouwenglossies. Dat laat My Body Gallery zien. De site geeft vrouwen de mogelijkheid een foto van zichzelf te uploaden, of anoniem gemaakte foto’s van seksegenoten te bekijken. Zo kunnen ze zichzelf eraan herinneren dat lichamen voorkomen in alle kleuren en formaten, en dat ze goed zijn zoals ze zijn.

De vraag die bij ons gelijk opkomt: is daar een site voor nodig? Stel dat je niet in hartje Hollywood woont, dan kun je gewoon je modeblad of vrouwenglossy dichtslaan en het winkelcentrum ingaan. Of ga naar de supermarkt. Degenen die nog meer bewijs willen, kunnen zelfs naar het zwembad of de sauna gaan. Lopen daar allemaal barbiepoppen rond? We dachten het niet. Als je graag voorbeelden wilt van vrouwenlichamen in alle vormen en maten, dan hoef je alleen maar naar buiten en om je heen te kijken. Een site als My Body Gallery houdt je alleen maar van de straat waar het echte leven gebeurt.

Wie zijn eigenlijk die vrouwen die foto’s van zichzelf op My Body Gallery zetten? Zijn het alleen lelijke, uitgedijde vrouwen of zijn het vrouwen die trots mogen zijn op hun lichaam? Alsof het een vleesmarkt betreft, kun je zelf op de site aangeven welk soort lichamen je wilt zien (verbazingwekkend dat De Zesde Clan zich hier niet over opwindt). Peervormig of zandloperfiguur? Welke maat, lengte en gewicht? Geef je voorkeuren op en de veekeuring kan beginnen. Mensonterend. En De Zesde Clan juicht het toe.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s