Seksisme waakhonden maken zich op voor verkiezingen 2012

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012 komen eraan. Reden voor De Zesde Clan om voor de zoveelste keer op haar blog te doen alsof alleen vrouwen last ondervinden van het moddergooien dat daarbij hoort. Ze heeft het onder andere over Michelle Bachmann die van plan is om aan die verkiezingen mee te doen.

Laat deze nachtmerrie aan ons voorbijgaan

We hopen van ganser harte dat De Zesde Clan zich meer zorgen maakt om de inhoud dan om de vorm. Michelle Bachmann is de vrouwelijke Dan Quayle. Ze stapelt stommiteit op stommiteit. En zelfs al zou De Zesde Clan dat door de vingers zien, dan kan ze het toch niet toestaan dat Bachmann over de lesbische zangeres Melissa Etheridge heeft gezegd dat haar borstkanker een mooie gelegenheid was om te stoppen met lesbienne zijn. Of zou De Zesde Clan zo’n homofoob graag de macht in handen geven?

Sarah Palin, nog zo iemand die riep dat ze met de komende presidentsverkiezingen mee wilde doen. En nog zo iemand die stommiteit op stommiteit stapelt. Zij is tegen abortus en daarom lid van Feminists for life. Ziet De Zesde Clan haar graag aan het hoofd van Amerika?

Dit is een direct gevolg van de verkiezingscampagnes in 2008. Omdat er toen een zwarte (iek!!) en een vrouw (iek!!) meededen, barstte er een hele nare racistische en seksistische onderstroom door naar de oppervlakte en de openbaarheid.

In de goede oude tijd toen alleen blanke mannen in aanmerking kwamen voor het presidentschap werd er ook al met modder gegooid. Dat is niet pas sinds 2008 toen er een African American (De Zesde Clan prefereert de denigrerende term zwarte) en een vrouw meededen. Lang voor die tijd moest je al een heilige zijn om in aanmerking te komen voor het hoogste ambt. Van alle presidentskandidaten werd het verleden grondig doorgespit. De voorbeelden zijn legio. De opmerking van Clinton in 1992 dat hij ooit marihuana had gerookt, maar niet geïnhaleerd is historisch. De vuile manier waarop het kamp Bush een windsurfende John Kerry portretteerde haalde de wereldpers.

Meedoen aan de presidentsverkiezingen betekent dat je een bak modder over je heen kan krijgen. Niet omdat je een vrouw of African American bent, maar omdat je meedoet.

If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.

Of, vrij vertaald, als je er niet tegen kunt, blijf dan in de keuken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s