Verkrachtingsmythen en de status van het slachtoffer

We vroegen ons al af hoelang het zou duren voor De Zesde Clan op haar blog iets zou schrijven over de onschuld van Strauss-Kahn. Op 23 augustus werd de rechtszaak tegen hem gestaakt omdat het Openbaar Ministerie het kamermeisje Diallo niet meer geloofwaardig vond.

We schreven er al eens eerder over. Psychologe Jannie van der Sleen heeft een methode ontwikkeld waarbij de politie sneller kan doorzien of een melding van een zedenmisdrijf wel op waarheid berust.

Als degene die aangifte doet bijvoorbeeld niet kan vertellen waar het delict plaatshad, is volgens Van der Sleen zeker sprake van een valse aangifte. Een andere indicator is dat een vermeend slachtoffer steeds een gewijzigde verklaring aflegt.

Dat laatste was duidelijk het geval bij Diallo.

De Zesde Clan zul je niet horen over het feit dat tussen de 10 en 40 % van de meldingen van zedenmisdrijven vals zijn. We begrijpen dat De Zesde Clan vindt dat elke man die seks met een vrouw heeft crimineel is, maar in de echte wereld werkt dat niet zo.

Strauss-Kahn is een blanke man, hij heeft een topfunctie en hij ambieert een nog hogere functie. Dat mag. En als zijn ambitieuze plannen gedwarsboomd worden door een valse melding van verkrachting, dan is hij inderdaad het slachtoffer en niet Diallo.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s