Vrouwen verliezen terrein in televisieland

Hoor de noodklok weer galmen op De Zesde Clans blog.

Het aantal scenarioschrijfsters voor Amerikaanse televisieshows is in korte tijd gezakt van 29% naar 15%.

Bij het overige televiepersoneel gaat het ook al niet goed. Daarvan is ongeveer een kwart vrouw. Verontrustende cijfers, meent De Zesde Clan.

De blanke mannen hebben nog meer cijfers over televisie ontdekt. Volgens een rapport van Nielsen kijken meer vrouwen televisie dan mannen. Alle leeftijdscategorieën tezamen kijken vrouwen gemiddeld 166 uur per maand naar televisie tegen 155 uur per maand bij de mannen. In de leeftijdscategorie 18 t/m 49 is dat bij vrouwen 151 uur per maand tegen 140 uur per maand bij de mannen. Klaarblijkelijk vinden de meeste vrouwen het niet erg om naar door mannen bedachte verhalen te kijken.

Beste Zesde Clan en sympathiserende feministen, jullie hebben een wapen in handen. Jullie hoeven namelijk niet te kijken. Staak massaal je kijkgedrag en let eens op hoe snel de programma’s worden aangepast aan jullie smaak. Waarom zouden wij iets aan de huidige constructie veranderen als blijkt dat die gretig geslikt wordt door jullie? Dus roep je achterban op om onze programma’s te boycotten. Of accepteer dat je een roepende in de woestijn bent en dat de meerderheid van de vrouwen het totaal niet interesseert wie het scenario geschreven heeft.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s