Paniekzaaiers negeren realiteit en harde cijfers

De Zesde Clan gebruikt haar blog om elke achterstand van vrouwen aan de kaak te stellen. Vrouwen zijn het slachtoffer, is haar boodschap. O wee, als er eens een bericht verschijnt waarin duidelijk wordt dat mannen het slachtoffer zijn. Dan schermt ze met harde cijfers en worden 4 á 5 procenten gebagatteliseerd, terwijl ze de noodklok luidt als er ergens opeens 2% minder vrouwen werken.

Ferry Haan heeft in de Volkskrant een artikel geschreven over het feit dat jongens relatief slecht presteren in het onderwijs. De verklaringen:

Mannelijke kwaliteiten komen niet tot hun recht in ontwikkelde diensteneconomieën. Het onderwijs is internationaal gefeminiseerd. Hierbij worden methoden gebruikt waarin meisjes floreren.

Dat vindt De Zesde Clan uiteraard prachtig, dus ze doet het liefst alsof er niets aan de hand is en dat jongens en meisjes dezelfde kansen krijgen. Wel wil ze het volgende graag aanpakken:

Daarbij komt nog dat jongens het na school buitengewoon goed doen op de arbeidsmarkt. Meisjes doen het procentueel gezien iets beter dan jongens op dit moment, maar na hun opleiding kijken ze meteen aan tegen een loonkloof.

Om daarna verder te gaan met het stokpaardje:

En moeten vrouwen opereren binnen een samenleving die nog steeds van hen verwacht dat zij een stapje terugdoen voor huishouden en kinderen. Zodat hun kennis en kunde alleen aan bod komen binnen de vier muren van hun woning. Dáár zouden mensen eens een keer van in paniek moeten raken.

Vrouwen krijgen niet alleen de verwachting van de samenleving opgelegd dat ze een stapje terugdoen voor huishouden en kinderen. Wat De Zesde Clan en andere feministen maar niet onder ogen willen zien, is dat vrouwen daar ook zelf voor kiezen.

Er werken nog steeds even veel vrouwen fulltime als begin jaren ’70: één op de vijf. De wens om zelf voor de kinderen te zorgen is voor 53 % van de werkende vrouwen een belangrijk argument voor deeltijdarbeid.

De Zesde Clan zou ze graag willen dwingen om een andere keuze te maken, maar gelukkig leven we in een vrij land.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s