Waar je De Zesde Clan niet over hoort (3)

Behalve Dick Swaab doen ook anderen zoals de Pennsylvania State University onderzoek naar hersenen. Ze komen met uitslagen die hen geen plaats in de eregalerij op de blog van De Zesde Clan oplevert.

De Pennsylvania State University kwam deze week met de wetenschappelijk onderbouwde stelling dat vrouwen die in de baarmoeder te veel mannelijke hormonen hebben gekregen, later zullen kiezen voor mannelijke beroepen (dat wil zeggen, beroepen waarin ze omgaan met dingen en techniek in plaats van met mensen). Dick Swaab had na onderzoek ook ontdekt dat hormonen tijdens de zwangerschap invloed hebben op de hersenen.

20110906-012729.jpg

Feministen zoals De Zesde Clan hebben geen ander antwoord dan te zwaaien met het boek We komen allemaal van Mars van Cordelia Fine. Dat boek is vooral een weergave van de ontevredenheid van mevrouw Fine met de antwoorden van de neurowetenschap. Weerleggen kan ze die echter niet.

Het is nog maar een kleine groep die weerstand biedt tegen alles waarmee de neurowetenschap komt. Het grootste deel van de mensheid is overtuigd. Dat blijkt bijvoorbeeld wel door het succes van een boek als Wij zijn ons brein van Dick Swaab. Dat staat al een paar weken op de eerste plaats van de bestseller top 60. Het boek van Fine heeft nog niet in die lijst gestaan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waar je De Zesde Clan niet over hoort (3)

  1. Pingback: Kinderbreinen zijn kneedbaar | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s