Nederland zegt redelijkheid vaarwel

Nu breekt onze Nederlandse klomp. Ooit maakte De Zesde Clan zich op haar blog sterk voor de slut walk, een mars voor vrouwen die niet verkracht willen worden als ze er bloot bij lopen. Van haar zou je verwachten dat ze het boerkaverbod zou omarmen. Een kledingstuk dat er voor moet zorgen dat een man geen vrouw gaat begeren als hij haar ziet moet toch verschrikkelijk zijn? Maar wat denk je? Ook dat is niet goed.

Haar hele blog is gebaseerd op de vermeende onderdrukking van vrouwen door mannen. Het lijkt ons dat er qua islamitische opvattingen nog veel werk aan de winkel is voor De Zesde Clan. Maar nee.

De regering negeert met haar opstelling onderzoek waaruit blijkt dat het dragen van gelaatsbedekkende kleding zoals een boerka voor de meeste vrouwen in bijna alle gevallen een bewuste keuze is. Zelfs als het dat niet zou zijn – nogmaals, dit wordt niet ondersteund door bestaande studies – klopt het verbod niet. In dat geval ga je namelijk vrouwen die volgens jou onderdrukt zouden worden, nog meer onder druk zetten. Vrouwen waarvan je zegt dat ze niet vrij zijn, nog meer vrijheid ontnemen.

Opeens is het dragen van een boerka een vrije keuze. En mocht het wel opgelegd zijn door de man, sta het dan maar toe, omdat het alternatief erger is.

Kom op Zesde Clan, waar is je vechtlust gebleven? Zelfs zonder boerka herkennen de blanke mannen je zo niet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s