Gezondheid met een flinke dosis gender

Dat er in Amerika veel dikke mensen rondlopen mag algemeen bekend zijn. Niet zo raar dus dat er adviezen komen voor een betere levensstijl. Laat het maar aan De Zesde Clan over om dit op haar blog zo te verdraaien dat vrouwen aan een bepaald schoonheidsideaal moeten voldoen.

Vrouwen moeten fit zijn om jong en mooi te blijven (en gezonde kinderen te baren voor hun man.) Voor mannen is het belangrijkste dat ze met fitness spieren kweken en hard kunnen werken.

Vrouwen en mannen moeten dus aan hun lichaam werken. Het struikelblok voor De Zesde Clan is dat er bij de mannen het accent op de spieren wordt gelegd. Dat accent is vanzelfsprekend voor de weldenkende mens.

Een paar cijfers. Mannen hebben zestig procent meer spiermassa dan vrouwen. Vooral op het bovenlichaam is het verschil tussen de musculariteit van mannen en vrouwen duidelijk. Mannen hebben 75 procent meer spieren op hun armen dan vrouwen en negentig procent meer kracht in hun bovenlichaam. Op hun benen hebben mannen vijftig procent meer spiermassa. Hun spierkracht in het onderlichaam is 65 procent sterker.

Dat mannen meer spieren hebben, is een evolutionair verschijnsel. Heeft iets te maken met dat ze op jacht moesten naar voedsel terwijl moeder de vrouw op het nageslacht paste. Ergo: mannen, spieren kweken en vrouwen, gewicht verliezen.

20110923-214909.jpg

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s