Ms magazine presenteert top honderd van beste feministische non-fictie

De Zesde Clan geeft het gelijk aan het begin van het artikel op haar blog al aan: dit gaat om een engelstalige lijst van informatieve, feministische boeken. Interessant voor de hoogopgeleide vrouw die zich voor haar beroep of studie met deze materie bezighoudt, maar ver van het bed van Jannie met de pet. Maar De Zesde Clan heeft nog nooit op een grote doelgroep gemikt, dus waarom zou ze daar nu verandering in brengen.

De Zesde Clan kijkt ook even wat er in ons eigen taalgebied gebeurt. Ze citeert:

Met leedwezen hebben we nogal wat belangrijke, dierbare, interessante of anderszins opmerkelijke schrijvers buiten de selectie moeten houden: Cornélie Huygens, Jacqueline van de Waals, Marie Koenen, Til Brugman, Eva Gerlach, Lidy van Marissing, Anna Enquist, Esther Jansma, Patricia de Martelaere, Joke Hermsen, Astrid Lampe, Saskia de Coster, Esther Gerritsen… Vanaf het einde van de negentiende eeuw nam het aantal vrouwelijke auteurs vooral in Nederland enorm toe. Sinds het midden van de jaren zeventig verschijnen er meer dan driehonderd Nederlandstalige literaire titels per jaar, waarvan zeker de helft door vrouwelijke schrijvers.

Is het niet prachtig? Zeker de helft van de Nederlandstalige literaire titels die per jaar verschijnen zijn door vrouwen geschreven. Het zal wel even slikken zijn voor De Zesde Clan dat ze daar niet over kan klagen. Ditmaal niet de gebruikelijke complottheorieën. Wat een rust.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s