Conservatieven verliezen vrouwelijke kiezer

In 1928 kregen vrouwen in Engeland hetzelfde kiesrecht als mannen. Bijna een eeuw later meldt De Zesde Clan op haar blog dat ongeveer 1/3 van de vrouwen daar geen enkele partij kan vinden die oog heeft voor hun welzijn.

Wat zou je daaraan kunnen doen? De Zesde Clan zoekt als vanouds de oplossing bij het veranderen van het gedrag van de ander.

Een moeder betaalt zodoende meer geld om tekorten op te heffen dan banken die de economische crisis veroorzaakten, om maar eens iets te noemen. Misschien zouden de Tories daar eens iets aan moeten doen?

De blanke mannen hebben een andere oplossing, één waarbij vrouwen zelf eens voor de verandering in actie mogen komen. Bijna 1/3 van de vrouwen die zich in geen enkele partij kan vinden, dat is grofweg 1/6 van het aantal kiezers. Als die allemaal zouden stemmen op een nieuwe partij die de belangen van vrouwen behartigt, dan zou die partij een behoorlijke rol kunnen spelen op het politieke strijdtoneel. Een partij voor de vrouwen, waarom niet? Wat we in Nederland voor de dieren kunnen, kan in Engeland voor de vrouwen. Als je gelijk alle hoge functies in die partij door vrouwen laat bezetten, dan scheelt dat weer gezeur over te weinig vrouwen in de politiek en op die posities.

Ons lijkt het een win-win-situatie voor vrouwen. Kijk Zesde Clan, zo eenvoudig kun je zelf problemen oplossen in plaats van maar te verwachten dat een ander met een oplossing moet komen. Niet zeuren over een situatie, maar probleemoplossend bezig zijn. Het zal voorlopig nog wel een belangrijk verschil tussen mannen en vrouwen blijven.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s