Nobelprijs voor vrede gaat naar drie vrouwen

Drie vrouwen hebben gezamenlijk de Nobelprijs voor de vrede gekregen. Alle reden om te denken dat daarover een juichend bericht op de blog van De Zesde Clan verschijnt.

Maar nee, ze heeft een reden gevonden om er toch weer een klaagzang van te maken. Zoekend naar negatieve berichtgeving over deze prijs is ze op een artikel in de Volkskrant gestuit waarin enige kritiek op de prijs wordt uitgesproken. Bij De Zesde clan heet dat:

Zo opende de Volkskrant meteen de aanval met een artikel…..

Opende meteen de aanval… Het slachtofferdenken van De Zesde Clan neemt soms extreme vormen aan. Nadat ze in haar artikel de kritiek van hoogleraar Stephen Ellis van commentaar heeft voorzien, merkt ze op:

Kunnen we niet gewoon eens positief blijven?

Kunnen we niet gewoon eens positief blijven? Laten we eens kijken wat de Volkskrant van zaterdag 8 oktober over deze prijs te melden heeft. Op pagina 4 en 5 staat een analyse van Rob Vreeken waarin hij zegt:

Eindelijk is nu erkend dat het tegendeel van vrede – oorlog, geweld – vrouwen extra hard treft, en vooral dat ze onmisbaar zijn bij het beëindigen van conflicten en opbouwen van democratische samenlevingen.

En in het commentaar op pagina 30 door Paul Brill:

Het blijft elk jaar weer gissen naar de afwegingen die zijn gemaakt bij de toekenning van de Nobelprijs voor de vrede, maar gelukkig is de uitkomst meestal goed te verdedigen. Dat geldt zeker voor het vrouwelijke trio dat dit jaar wordt gelauwerd.

Blanke mannen die zich lovend uitlaten over de prijs. Heeft De Zesde Clan dat ook gelezen? Of slaat ze dat maar voor het gemak over omdat het niet in haar straatje past?

Kunnen we niet gewoon eens positief blijven? Ja graag, Zesde Clan. Verbeter de wereld. Begin bij jezelf.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s