Halloween en man-vrouw verschillen

Op haar blog over vrouwenzaken in Amerika besteedt De Zesde Clan aandacht aan de verschillen in de Halloweenkostuums. Dat Halloween geen Nederlandse traditie is en buiten een enkel themafeestje in de horeca nergens gevierd wordt, maakt niet uit. De Zesde Clan richt zich liever op wat er in Amerika gebeurt dan wat zich in Nederland afspeelt.

Halloween dus. En wat is er dit keer zo erg?

De voorbeelden spreken voor zich. Dokterspak voor man en vrouw. Hij: spijkerbroek, lange witte jas. Zij: kort rokje, benen bedekt met netkousen en jarratels. Of de gevangenisboef. Hij: vormloze overall met de geijkte zwart witte strepen. Zij: kort rokje en laag uitgesneden top met zwart witte strepen. Of de militaire look. Hij draagt een camo jacket. Zij is echter een camo cutie, inclusief opnieuw het korte rokje, deze keer met hoge hakken en een laag uitgesneden top.

Genoeg voorbeelden op internet te vinden over sexy Halloween kostuums voor vrouwen én mannen, maar De Zesde Clan vertrouwt erop dat haar lezers haar op haar woord geloven.

De Zesde Clan heeft verschil ontdekt tussen mannen- en vrouwenkleding. Gefeliciteerd. Natuurlijk slaat ze weer door in haar bevindingen. Ze weet ook dat ze niet kan gaan beweren  dat vrouwen verplicht die korte kleding moeten gaan dragen, dus probeert ze het op een andere manier. Vrouwen die mannenkleding gaan dragen, ja dat kan. Omgekeerd: mannen die vrouwenkleding gaan dragen. Eh… liever niet.

Bingo, zeggen De Zesde Clan en haar soortgenoten. Dat is het bewijs dat vrouwenkleding als inferieur wordt beschouwd.

Tja, zou een andere verklaring ook mogelijk zijn? Bijvoorbeeld dat het er echt niet uit ziet, een man in rok? We hebben het geprobeerd hoor, en dan bedoelen we niet alleen de Schotten. Maar zelfs de mode-industrie moet toegeven dat er geen markt is voor mannenrokken. Of zoals op de site van 20something staat:

Trend 2: de mannenrok
Ook voor de mannen zijn er in 2011 nieuwe trends. Vele modeontwerpers hebben het al geprobeerd met deze trend en vrijwel allemaal zijn ze daarin gefaald: de mannenrok. Zelfs de meest vooruitstrevende fashionista-mannen schijnen dit item niet aan te durven. En geef ze eens ongelijk, het ziet er tenslotte ook niet uit naar onze mening. Alleen in Schotland wordt deze trend al jaren omarmd, de rest van de wereld negeert het structureel. Dat zegt genoeg denken wij zo.

Yay of nay?
Een dikke, vette nay. Mannen willen niet in een rok gezien worden. Vrouwen willen niet dat mannen opeens ook in rokken gaan lopen. Zie je het al voor je? Ome Arie die op jouw verjaardag voor de gelegenheid zijn plooirokje uit de kast heeft gehaald? Nee, wij ook niet.

Binnenkort is het Sinterklaas. Dat is een Nederlands feest, dus De Zesde Clan zal er niets over schrijven. Maar toch vragen we ons af of ze al niet bezig is met een artikel daarover. Iets dat het nu tijd wordt voor Sinterklazina. En dan al die pieten…. Aan de ene kant zouden dat natuurlijk ook vrouwen moeten zijn. Maar ja, die krijgen dan gelijk wel weer een ondergeschikte rol. Kan iemand De Zesde Clan helpen het sinterklaasfeest wat vrouwelijker te krijgen?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Halloween en man-vrouw verschillen

 1. rokkie zegt:

  EEN OP VIER MANNEN DRAAGT WEL EENS EEN ROK MAAR NIET EEN VAN DIE VIER DURFT HET AAN OM ER MEE BUITEN TE KOMEN
  OMDAT ZE GEWOON NIET TE KOOP ZIJN VAN ZODRA DE MANNENROKKEN TE KOOP ZIJN IN DE WINKELS OF IN DE POSTORDER BEDRIJVEN WORDT HET ZEKER EEN RAGE !

 2. Ludwig zegt:

  Nieuw Forum met doel meer vrijheid in de saaie mannenmode !
  Vrije MannenMode wil een verzamelplaats zijn waar mannen vrij over de verschillende aspecten van de mode kunnen palaveren en discussiëren, losstaand van het hokjes denken waar andere alternatieve mannenkledij fora soms last van hebben.Geïnteresseerd, kom eens langs!

  link:
  http://vrijemannenmode.bbforum.be/

  http://users.telenet.be/vrijemannenmode/index.html

 3. johnn zegt:

  Beetje kort door de bocht. De rok voor mannen wordt met herhaling naar voren gebracht maar lokt vooral bij vrouwen de reactie leuk, maar “niet voor mijn man” en dat terwijl zij wel alle vrijheden nemen qua kleden. In het dagelijks gebruik is Schot- en Ierland is de rok terug te vinden onder de naam kilt. Ook in een plaats aan de Bretonse kust is een lokale rok (kilt) tot ceremoniële dracht verheven.
  De echte mannen rokken die te koop zijn, zijn veelal kilts of daarvan afgeleid. Verder zijn er enkele exemplaren te krijgen bij speciaalzaken via internet, maar die zijn veelal al uitverkocht voor je er erg in hebt ondanks de prijs (€ 1000 of meer).
  Ik kan slechts zeggen dat een rok meer comfort biedt, zeker als men lange afstanden rijdt, zoals ook de chauffeurs van de Duitse brouwerij hebben ervaren. Het is jammer dat er zo moeilijk over wrdt gedaan terwijl in het buitenland naar auropa en zeker Nederland gekeken wordt als tolerant. Alles behalve dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s