De man als norm deel 9385509

…. oftewel het onvermogen van De Zesde Clan om ironie te herkennen deel 748283. In het artikel op haar blog laat ze zien hoe ze wederom niet in staat is om humor te herkennen. Daar kan ze niets aan doen. Zoals we al eerder gezegd hebben, ligt dat aan haar stoornis, waardoor ze alles letterlijk neemt en andere betekenissen niet kan herkennen.

Het onderwerp is een berichtje in de rubriek Games en Gadgets van de Spits.

…over de nieuwste iPhone met virtuele assistent Siri. Na een lofzang op de ingebouwde fotocamera volgen er een paar alinea’s over de wonderen van Siri. Handig! Want je kunt deze applicatie je vriendin laten sms-en dat ze de piepers vast jast.

We moeten zeggen, De Zesde Clan doet tenminste een poging om dit stukje te begrijpen. In het verleden gaf ze er al eens blijk van dat ze geen sjoege had van journalistiek. Waarschijnlijk heeft ze zich in de materie verdiept, want ze begint met:

Wat gebeurt hier? Iedere journalist gebruikt bewust of onbewust een soort fictieve lezer. Je schrijft een tekst voor een doelgroep en op de kenmerken van die groep stem je je berichtgeving af.

Vanaf daar ontspoort ze volledig en dat is jammer want ze zat op de goede weg. Inderdaad, journalisten schrijven voor een doelgroep. En dan even verder denken, Zesde Clan. Even die oogklepjes af en verder kijken dan je neus lang is. Games en gadgets, wat zal daar hoofdzakelijk de doelgroep van zijn? We weten dat het je moeite kost om toe te geven, maar het zullen toch meer mannen zijn dan vrouwen. Heeft iets met hun hersenen te maken, maar dat is ook iets dat je voorlopig nog niet begrijpt.

Als de journalist Alrik de Jong daarna nog wat humor in zijn stukje brengt, snap je er helemaal niets meer van. Zullen we proberen het uit te leggen of denk je op voorhand al dat het allemaal boven je pet gaat? De humor zit in het feit dat een innovatief stukje techniek gekoppeld wordt aan een aloude bezigheid, die aangeduid wordt met de woorden ‘piepers jassen’. Vooral die woordkeuze had je toch duidelijk moeten maken dat het niet serieus bedoeld was.

Arme Zesde Clan. Door haar stoornis en haar vastberadenheid om elk bericht dat ze onder ogen krijgt zo op te vatten dat het een aanval op de vrouw is en bedoeld om haar terug in een hokje te stoppen, moet dit toch een onleefbare wereld voor haar zijn. De resultaten zien we dagelijks terug op haar blog.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s