Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 4

De Zesde Clan schrijft een blog waarin ze klaagt over de positie van de vrouw. De argeloze lezer die al haar blabla gelooft, is al snel in de veronderstelling dat vrouwen qua emancipatie nog niet veel verder zijn dan de prehistorie.

De kritische lezer die met beide benen in de maatschappij staat, weet dat De Zesde Clan enkel spijkers op laag water aan het zoeken is. Nederland is voor vrouwen een heerlijk land om in te wonen. Het jaarlijkse onderzoek van de UNDP, een afdeling van de Verenigde Naties, wijst dat uit.

De cijfers: Nederland staat op de 3e plaats in de lijst van beste landen om te wonen. Noorwegen staat op 1 en Australië op 2.

Hé, Noorwegen, is dat niet het land wat door feministen en De Zesde Clan de hemel in wordt geprezen omdat dat land zich houdt aan het quotum van 40% vrouwen in topfuncties, ook al gaat dat ten koste van kwaliteit? Zou Noorwegen daar de eerste positie aan te danken hebben?

Dat zul je wel graag willen, Zesde Clan, maar dat is niet zo. Het rapport van de UNDP richt zich op verschillende gebieden en laat één van die gebieden nu de gelijkheid tussen man en vrouw zijn. Als we in het overzicht kijken (p. 17) dan zien we dat Nederland een tweede positie heeft op de lijst van landen waar de gelijkheid tussen man en vrouw het best geregeld is. En nee, Noorwegen staat niet boven ons met hun quotasysteem. Zweden staat op de eerste plaats. Noorwegen heeft de zesde plaats gehaald. Klaarblijkelijk is er ondanks dat quotasysteem nog ruimte voor verbetering. De feministen in Noorwegen zullen wel met hun vinger naar Nederland wijzen als land waar de gelijkheid tussen man en vrouw veel beter geregeld is.

Oké, nog één voorbeeldje dan. De Zesde Clan mag graag allerlei rapporten en situaties uit Amerika op haar blog de revue laten passeren alsof die kenmerkend zijn voor Nederland. Hoe doet dat land het op het gebied van gelijkheid tussen man en vrouw? Een beschamende 47-ste positie. Groot gelijk dat je je daar druk om maakt, Zesde Clan, maar doe dan niet alsof alles wat daar gebeurt bij ons hetzelfde is.

Onlangs maakte De Zesde Clan zich zorgen over de rijksbegroting voor 2012 waarin geld gaat naar de homo-emancipatie, wat ten koste zou gaan van de vrouwenemancipatie. Het rapport van de UNDP laat zien dat deze keuze van de regering geheel terecht is.Wat vrouwenemancipatie in Nederland betreft, valt er niets meer te wensen.

Je werk is gedaan, Zesde Clan. Je zult het niet voor mogelijk houden, maar het is je gelukt. Op Zweden na is de gelijkheid tussen man en vrouw nergens ter wereld zo goed geregeld als in Nederland. Je kunt dus stoppen met je blog en tevreden met een science fiction-boekje op de bank ploffen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 4

  1. Maarten zegt:

    Nee, ze moet niet stoppen met haar blog. Ik moet elke dag zo lachen om haar paranoïde berichten.

  2. Pingback: Man veegt vrouwenquotum van tafel op basis van…. ja, wat eigenlijk? | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s