‘The Help’ krijgt Chickflick behandeling

Het is echt NOOIT goed bij een vrouw en De Zesde Clan getuigt dat voor de zoveelste keer op haar blog. In november komt de film The Help uit in Nederland, gebaseerd op het boek Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett waarvan de meeste rollen door vrouwen worden vervuld.

Daar zou De Zesde Clan toch erg blij om moeten zijn? In het verleden schreef ze menig artikel over hoe ze meende dat Hollywood vrouwen aan het boycotten was. Ook heeft ze het graag over één of andere vrouwvriendelijke Bechdeltest waaraan films moeten voldoen. Je zou denken dat ze toch staat te dansen nu Hollywood weer een film over en met vrouwen uitbrengt?

Integendeel. Kijk haar artikel maar na. Werkelijk niet één positief woord over het feit dat er een film met voornamelijk vrouwen gaat verschijnen. Echt niet één! Voor de zoveelste keer is ze op zoek gegaan naar feiten die ze op haar eigen manier negatief kan uitleggen en is daar weer een heel artikel aan gaan wijden. Wat is het geval? Bioscoop Pathé organiseert eens per maand een Ladies Night op woensdagavond, een avond waarop alleen vrouwen naar de film mogen. En deze maand hebben ze voor de film The Help gekozen.

Ieder normaal mens zou daar niets achter zoeken, maar De Zesde Clan natuurlijk wel. Pathé is volgens haar aan het stigmatiseren. Als een film geschikt is voor de Ladies Night, dan is dat gelijk een signaal voor de mannen om niet naar die film te gaan. Dat Pathé op deze wijze gewoon extra aandacht aan een film wil schenken wil er niet in bij De Zesde Clan.

Werkelijk, Zesde Clan, wat is er met je hersens aan de hand? Hoe komt het toch dat je zo’n verwrongen kijk op de wereld hebt dat je alles negatief uitlegt? Vraag je jezelf wel eens af of je eigen oordeel gezond is, of hoort het bij je stoornis dat je overtuigd bent van je eigen gelijk en niet openstaat voor andere invalshoeken?

Mag Pathé van jou niet meer één keer per maand een Ladies Night organiseren? Of juist wel en dan bijvoorbeeld films als Transformers XI draaien? Bioscopen zijn niet de enige instellingen die speciale dagen voor vrouwen organiseren. Sauna’s hebben bijvoorbeeld ook speciale damesdagen. Mogen die dan ook niet meer?

Zesde Clan, de blanke mannen hebben geregeld medelijden met jouw wereldbeeld. Met dit artikel over een Ladies Night van Pathé ben je zo mogelijk nog dieper gezonken.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s