O nee!!!! Rokjes moeten bokssport ‘aantrekkelijk’ maken

Sinds kort mogen vrouwen ook boksen tijdens de Olympische Spelen. Logisch dat daar kledingvoorschriften voor komen. Een rok. En logisch dat De Zesde Clan daar fel tegen gekant is op haar blog.

Hersenwetenschappers als Dick Swaab pleiten voor het afschaffen van boksen omdat het hersenbeschadiging oplevert. Dat weerhoudt hele groepen mensen er niet van om zich toch met deze sport bezig te houden en die groep is uitgebreid met vrouwen. De Zesde Clan doet op haar blog alsof het verschrikkelijk is dat deze vrouwen tijdens het beoefenen van deze sport een rok aan moeten.

Dat De Zesde Clan zelf haar benen niet scheert en daarom (goddank) geen rok aan durft te trekken, is allemaal haar keuze. Maar daarom hoeft ze niet te doen alsof de vrouwelijke boksers een keurslijf wordt opgedrongen. Bij genoeg andere sporten is de rok ook een voorschrift voor vrouwen en daar voelen ze zich goed bij. Echt waar Zesde Clan, er zijn vrouwen die voor hun plezier een rok aantrekken tijdens het sporten. Daar is niets denigrerends aan. Redenen die bijvoorbeeld hardloopsters daarvoor geven:

Comfortabel: Het rokje is gemaakt van lycra en zit heerlijk comfortabel om de benen. Door het binnenbroekje schuren je benen niet tegen elkaar, wat wel zo comfortabel is als je veel kilometers maakt.

Zakjes: Het hardlooprokje heeft twee zakjes. Iets wat ik in een hardloopbroekje juist zo mis! Maar zakken in een hardloopbroekje is ook niet ideaal, daar blijven je handen in steken. Het hardlooprokje heeft zelfs een ‘music portal’, waar je het snoer van je MP3-speler door kunt steken.

Eigenwaarde: Een rokje verhult net iets meer dan een kort en strak hardloopbroekje. Je voelt je net wat minder bekeken.

Looks: De hardlooprokjes zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren en speelse motieven. Veel leuker dan een saai zwart of blauw hardloopbroekje!

Modieus: En last, but not least: hardlopen in een rokje is hip!

De Zesde Clan heeft ook een reden gevonden waarom de vrouwen verplicht worden in een rok te lopen. Uiteraard is het onze schuld. Sportende vrouwen vormen namelijk een bedreiging voor ons en daarom hullen we hen in seksistische kleding.

Sportende vrouwen vormen een bedreiging voor ons? Beste Zesde Clan, waarom denk je dat er bij zowat alle sporten aparte wedstrijden voor mannen en vrouwen zijn? Ja, omdat mannen lichamelijker sterker zijn en over het algemeen op sportgebied veel beter presteren. Een krachtmeting tussen mannen en vrouwen zou niet eerlijk zijn.

Maar mocht je daar anders over denken dan mag je van ons een vrouwelijke bokser een broek aantrekken en in de ring plaats laten nemen tegenover een bokser.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op O nee!!!! Rokjes moeten bokssport ‘aantrekkelijk’ maken

  1. Wouter zegt:

    En dan ook graag met ontbloot bovenlijf…:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s