De lezing van… Agnes Jongerius

We hebben al vaker geconstateerd dat De Zesde Clan niet kan lezen. Met het bericht op haar blog over de lezing van Agnes Jongerius maakt ze het helemaal bont. Ze legt Agnes Jongerius woorden in de mond die ze helemaal niet gezegd heeft.

Op 8 september gaf Agnes Jongerius in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een lezing over Gelijke behandeling op maat. (We hebben het niet over het feit dat dit pas 2 maanden later tot De Zesde Clan is doorgedrongen)

Agnes Jongerius breekt daarin een lans voor diverse minderheidsgroepen zoals allochtonen, jonggehandicapten en homoseksuelen. Ze richt zich op zzp’ers en het verschil tussen oud en jong en hoog- en laagopgeleiden. Maar nergens, echt nergens in de tekst heeft ze het over zwangere vrouwen die verdacht vaak hun ontslag krijgen. We hebben de tekst tien keer nagelopen, maar geen enkel woord over zwangere vrouwen gevonden. Kijk zelf maar na.

Voor De Zesde Clan maakt dat niet uit. Die leest wat ze in een tekst wil lezen en niet wat er daadwerkelijk staat.

Zo krijgen zwangere vrouwen verdacht vaak hun ontslag – en dat mag niet als de reden alleen de zwangerschap is. Die discriminatie zorgt voor een tweedeling op de arbeidsmarkt, in dit geval tussen mannen en vrouwen. Dat en meer in de lezing van de FNV-voorzitter.

Dat en meer. Toon ons maar waar Agnes Jongerius het in haar lezing over de vermeende discriminatie van zwangere vrouwen heeft, Zesde Clan. Of geef maar toe dat je weer andere mensen je eigen mening aan het opdringen bent en dat je verhalen uit je duim zuigt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s