Hollywood blockbuster weert vrouwen

Daar gaan we weer. Niet voor het eerst maakt De Zesde Clan zich op haar blog druk over hoe Hollywood met vrouwen omgaat.

Actrices voerden dan minder dan eenderde van de tijd het woord, en kwamen in een kwart van de gevallen sexy gekleed in beeld,

De Zesde Clan zou het graag anders zien.

Zodra de regisseur een vrouw was, kregen actrices veel meer te doen. Opeens steeg het aantal vrouwelijke personages in de film naar bijna de helft – oftewel een goede afspiegeling van de bevolking. Zodra één van de scenarioschrijvers een vrouw was, kwamen actrices veertig procent van de tijd aan het woord.

Vrouwen die veertig procent van de tijd aan het woord zijn, vormen nog geen goede afspiegeling van de realiteit. Daarvoor zouden ze zo ongeveer 95% van de tijd aan het woord moeten zijn. Maar dat terzijde.

Laten we het De Zesde Clan nog maar eens uitleggen. Hollywood heeft slechts 1 doel en dat is zoveel mogelijk bioscoopkaartjes verkopen. Dat doen ze door films te maken die een groot publiek aanspreken. Het kan zijn dat de inhoud van die films je niet aanstaat, Zesde Clan, maar daar heeft Hollywood geen boodschap aan. Hollywood maakt geen films om jou te plezieren, maar om zoveel mogelijk kaartjes te verkopen (we zeggen het nog maar een keer).

De uitsmijter: terwijl blockbusters actrices minachten en naar de zijlijn duwen, kopen vrouwen de helft van de kaartjes. What’s wrong with this picture?

Dat is waar de blanke mannen je al eerder op hebben gewezen, Zesde Clan. Jullie vrouwen hebben de macht in handen. Als jullie massaal vinden dat jullie tekort gedaan wordt, dan moet je die films boycotten. Maar als blijkt dat het grootste deel van de vrouwen het totaal niet interesseert wat de rol van de vrouw in de film is, dan kun je beter je verlies nemen, Zesde Clan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s