Geweld beperkt vrijheid van vrouwen

Met haar blogartikel over oorlogsjournalistiek laat De Zesde Clan zien dat ze ver buiten de realiteit leeft. Haar betoog gaat erover dat journalistes meer gevaar lopen in oorlogssituaties dan hun mannelijke collega’s, omdat ze geconfronteerd worden met seksuele intimidatie en verkrachting. Dat zou dan weer een reden voor hun werkgevers zijn om alleen mannen te sturen.

De felbegeerde baan gaat aan je neus voorbij en de zoveelste man mag in camouflagepak verslag doen van oorlogen en andere conflicten.

Hallo Zesde Clan, dringt het wel tot je door dat je het over oorlog hebt? Oorlog is iets meer dan een paar mensen die het niet met elkaar eens zijn. Het betekent gevaar, constante dreiging, verminkingen, martelingen, gijzelingen, doden en wat je nog meer kunt bedenken. Zoals altijd wil je graag doen alsof alleen vrouwen de dupe zijn, maar we hoeven toch niet de voorbeelden te noemen van oorlogsjournalisten die tijdens hun werk zijn omgekomen of die gegijzeld werden.

We hebben er al vaker op gewezen dat De Zesde Clan niet over enige journalistieke kennis beschikt. Dat laat ze opnieuw in haar artikel zien.

Het is het meest duidelijke voorbeeld van de manier waarop geweld tegen vrouwen de vrijheid van vrouwen inperkt en de vrije nieuwsgaring geweld aandoet.

Vrije nieuwsgaring in een oorlogssituatie? Zesde Clan, hoe dom kun je zijn? Ben je dan werkelijk zo naïef? We laten even een expert aan het woord.

De Nederlanders zijn zich er sterk van bewust dat ze moeten ‘scoren’: explosies, geruchten, lawaai en troepenbewegingen doen het beter dan achtergrondverhalen. Het gaat erom om je te onderscheiden, de relevantie van de informatie is bijzaak.

De Nederlandse oorlogsverslaggevers weten ook dat de blik op de oorlog die ze aan het thuisfront tonen, zeer beperkt is. Mochten ze per ongeluk iets interessants zien, dan mogen of kunnen ze het vaak niet melden. ‘Of je ziet het niet, en als je ziet, mag je het niet zeggen’. Ook de ‘normaliteit’ van de oorlog wordt niet op tv getoond.  Ze zeggen dat ze weten hoe weinig ze van de werkelijkheid van de oorlog kunnen tonen.

Als je werkelijk niet verder komt dan in Calimero-stijl vertellen dat het niet eerlijk is dat journalistes verkracht worden in oorlogssituaties en dat ze daardoor in hun vrijheid beperkt worden, dan leef je in een droomwereld, Zesde Clan. Dan kun je beter, zoals je in je artikel al zegt, verslag doen van weggelopen hondjes en de realiteit aan anderen overlaten.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Geweld beperkt vrijheid van vrouwen

  1. Pingback: Vrouwen floreren niet in vijandig machoklimaat | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s