Geven en nemen bij Occupy Wall Street

Occupy is een nieuwe beweging. De Zesde Clan schenkt aandacht aan deze beweging op haar blog omdat er iets misging. Binnen de actievoerders waren wij blanke mannen namelijk degenen die het woord voerden, terwijl vrouwen en kleurlingen op de achtergrond bleven. Dat gaat zo niet langer, dachten de vrouwen en namen het heft in handen.

De beweging organiseerde voor het eerst een openbare bijeenkomst waar vrouwen mochten spreken en mannen voor de verandering eens een keertje alleen als toehoorder aanwezig waren.

Wat is Occupy voor een beweging en wat willen de actievoerders?

De deelnemers delen een aantal ongenoegens met betrekking tot de macht van banken en aandelenbeurzen, bonuscultuur en sociale ongelijkheid maar de beweging heeft geen exacte doelen of ideeën over oplossingen geformuleerd.

Zeuren over een situatie maar zelf niet met een oplossing komen. Waar kennen we dat van?

Als een vrouw klaagt over haar baas of haar irritaties uit over een vriendin, doe dan niets anders dan luisteren. Probeer vooral niet een oplossing voor haar probleem te verzinnen. Mannen hebben snel de neiging dit te doen, omdat ze over het algemeen oplossingsgerichter zijn dan vrouwen.

Juist, Occupy is een vrouwenbeweging. Alleen maar klagen, maar niet oplossingsgericht bezig zijn. Bravo, dat is de juiste mentaliteit. Daar bereiken we resultaten mee. Voor één keer heeft De Zesde Clan gelijk dat vrouwen veel betere woordvoerders zijn voor zo’n beweging dan mannen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s