De duistere krochten van internet

De Zesde Clan heeft op haar blog een ontdekking gedaan: op internet zijn diverse sites te vinden om tegemoet te komen aan de wensen van erg zieke geesten. Tja, wat kunnen we ervan zeggen? Internet biedt aan iedereen een podium, ook aan autistische feministen die overal een aanval op vrouwen in zien.

Zolang er geen wetten overschreden worden, is er niets verkeerds aan, hoe bedenkelijk je sommige producten ook kunt vinden. De Zesde Clan denkt daar anders over. Ze pakt natuurlijk niet het hele scala aan verwerpelijke sites aan. Nee, ze richt zich op pornografische filmpjes waarin vrouwen elkaar te lijf gaan en waarbij de camera blijft hangen bij de van pijn kronkelende lichamen.

Maar als het om dit type vrouwvijandig materiaal gaat, moeten we op z’n minst het debat opengooien en onszelf openlijk afvragen wat hier gaande is, wat dit betekent, en hoe je met dit fenomeen om moet gaan. Plus: als de fimpjes in plaats van vrouwen negers of joden zouden tonen, die structureel gepijnigd en vermoord worden om de (veelal mannelijke) kijker te plezieren, voelen de beelden dan anders aan of hetzelfde? Wat zegt dat over deze fantasieën?

De blanke mannen hebben ook wat vragen. Waarom blijft De Zesde Clan maar hangen in dat slachtofferdenken en waarom die eeuwige vinger naar de mannen? Als je dit probleem wilt aanpakken, doe het dan breder. Heb het dan ook over de snuff movies die mensonterend zijn. Of kent De Zesde Clan wellicht de site Clothed Female Nude Male? Op deze site kunnen vrouwen ‘genieten’ van filmpjes waarin geklede vrouwen de meest vernederende zaken tot aanranding en verkrachting aan toe met naakte mannen uithalen. Misschien kan De Zesde Clan daar wat zinnigs over zeggen? Of zullen wij dat doen voor De Zesde Clan? Hoe zei ze het ook al weer?

Maar als het om dit type manvijandig materiaal gaat, moeten we op z’n minst het debat opengooien en onszelf openlijk afvragen wat hier gaande is, wat dit betekent, en hoe je met dit fenomeen om moet gaan. Plus: als de fimpjes in plaats van mannen negers of joden zouden tonen, die structureel gepijnigd en verkracht worden om de (veelal vrouwelijke) kijker te plezieren, voelen de beelden dan anders aan of hetzelfde? Wat zegt dat over deze fantasieën?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s