Bezuinigingen treffen vrouwen harder

Is het iemand ontgaan dat we in deze tijden van recessie moeten bezuinigen? Zelfs De Zesde Clan snapt op haar blog dat we daar niet aan ontkomen. Laat het maar aan haar over om de zaken zo voor te stellen dat voornamelijk vrouwen daar de dupe van worden.

GGD Midden Nederland gaat bezuinigen. Ze hebben daartoe een voorstel gedaan.

Op vrijdag 2 december was GGD Midden-Nederland ruimschoots in de media vanwege voorstellen voor bezuinigen op het gebied van seksuele voorlichting en soa-bestrijding. Deze bezuinigingen maken deel uit van een groter voorstel, waarin de GGD in totaal 1 miljoen moet bezuinigen op schoolgezondheidsbeleid, technische hygienezorg, tuberculosebestrijding en gezondheidsbevordering.

Dat grotere voorstel ontgaat De Zesde Clan. Van iemand met oogkleppen op kun je geen ruime blik verwachten. Op haar blog heeft ze het alleen maar over zwangere vrouwen die langer moeten rijden voor ze bij een ziekenhuis zijn en de seksuele voorlichting die geschrapt wordt. Is die seksuele voorlichting alleen voor meisjes? Natuurlijk niet, maar in de ogen van De Zesde Clan wel.

Maar gezien de scheve machtsverhoudingen en scheve verdeling van risico’s, hebben meisjes er extra last van als deze voorlichting wegvalt.

Elders in haar artikel verzucht ze:

Het is jammer dat Nederland niet, zoals Engeland, aan genderanalyses van budgetten doet. Anders kon de Zesde Clan goed onderbouwde cijfers laten zien.

Bij De Zesde Clan is het gras van de buren altijd groener. Dat Engeland op een 34ste plaats is geëindigd in het overzicht van de Verenigde Naties van landen waar de gelijkheid tussen man en vrouw het best is geregeld, maakt niet uit. Ook niet dat Nederland in dat overzicht op de tweede plaats staat. Dat zijn goed onderbouwde cijfers waar De Zesde Clan niets aan heeft.

De Zesde Clan hoopt dat de regering nog een keer goed wil nadenken. Bezuinigingen doen pijn, maar verdeel die pijn dan tenminste eerlijk.

Eerlijk verdelen. De lichamen van mannen en vrouwen zijn verschillend. Veel medische behandelingen zullen voor beiden opgaan, maar niet allemaal. Er zijn niet voor niets gynaecologen. Wil De Zesde Clan soms dat er alleen nog maar bezuinigd wordt op medische behandelingen die voor zowel mannen als vrouwen zijn? Hoe ver kun je dergelijke dwaze gedachten doorvoeren?

De blanke mannen pleiten ervoor dat de verwijdering van blinde vlekken voorlopig nog in het ziekenfonds blijven en dat De Zesde Clan als eerste voor deze behandeling in aanmerking komt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s