Eenvandaag geeft moeder de schuld

De Zesde Clan heeft niet zoveel met kinderen, laat ze keer op keer op haar blog merken. Kinderen zijn er de oorzaak van dat vrouwen als broedmachines gezien worden en dat vergeeft De Zesde Clan hun niet. Gisteren zag ze een uitzending van Eenvandaag over Antilliaanse vaders die ook graag voor hun kind willen zorgen. Een koppenmaker schreef daarover: Man wil wel, maar vrouw eist rol als opvoeder op.

Olie op het vuur van De Zesde Clan! Eerst laat ze een internettrol aan het woord (een internettrol is iemand die zijn reactie geeft op internet en die helemaal niet strookt met het wereldbeeld van De Zesde Clan). Waarop ze vervolgens in een tirade uitbarst:

Zo! Die zit! Die akelige manipulerende wijven hebben het gedaan. Valt het niemand op dat dit een cliché vijandbeeld is? Schuimbekkende mannenrechten-activisten en mannen die hun gal willen spuwen na een pijnlijke echtscheiding, roepen dit al jaren te pas en te onpas. Op basis van hun uiteraard geheel objectieve waarnemingen, die gesteund worden door solide wetenschappelijk onderzoek en drie maal gecheckte cijfers. Tuurlijk.

Erg lachwekkend. Mannen mogen niet in een tirade uitbarsten, maar De Zesde Clan wel. Zij spreekt over een cliché vijandbeeld, terwijl haar eigen artikelen doordrenkt zijn van de vijandbeelden die ze van mannen maakt, die gebaseerd zijn op haar eigen subjectieve waarnemingen en waarbij ze alleen onderzoek gebruikt dat haar van pas komt. De pot verwijt de ketel.

Even verderop gaat het over de aangifte van de geboorte. Een psychiater pleit ervoor om altijd de vader te registreren. Dus niet ‘vader onbekend’ zoals vaker gebeurt. Opnieuw olie op het vuur van De Zesde Clan.

Als de man in kwestie zich liefdevol en betrouwbaar toont, is er geen enkele behoefte aan het opgeven van ‘vader onbekend’.

Ah, als we ons liefdevol en betrouwbaar tonen, dan mogen we worden erkend als vader. Maar hoe zit het dan met de rechten van de vader? Het kind is toch een product van man en vrouw, om het zo maar te noemen. En het kind zelf? Kinderen hebben het recht om hun biologische vader te kennen.

Er worden in Nederland 11.000 kinderen per jaar geboren waarvan de vader onbekend is. Dat betekent dat er over 10 jaar tijd (10 x 11.000) ontzettend veel kinderen rondlopen waarvan de vader onbekend is. Een Engels onderzoek uit 2002 laat zien dat kinderen die geboren worden met een onbekende vader, grotere achterstand hebben dan kinderen die wel hun vader kennen. Daarnaast is de kans op seksueel misbruik groter, evenals de kans dat deze kinderen in armoede opgroeien, de kans op eenzaamheid en de kans dat ze in de criminaliteit belanden.

Dat moet toch voldoende zijn voor De Zesde Clan om haar mannen- en kinderhaat opzij te zetten? De kinderen van nu zijn de vrouwen van later. Voorkomen is beter dan genezen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eenvandaag geeft moeder de schuld

  1. Pingback: Man veegt vrouwenquotum van tafel op basis van…. ja, wat eigenlijk? | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s