Belgische partij stuurt alleen mannen naar regering

Wie wil leren om zonder te liegen de waarheid te manipuleren, kan terecht op de blog van De Zesde Clan. In haar artikel over de nieuwe regering gebruikt ze het oude trucje om feiten te verzwijgen, om zo de lezer een ander beeld voor te spiegelen. Gelijk in de eerste twee regels is het al raak.

Belgen zijn woedend op politieke partij CD&V. De partij mocht kandidaten afvaardigen voor de nieuwe regering van België, maar koos louter mannen.

Louter mannen. Oei, hoeveel zijn dat er dan wel niet? Twintig? Dertig? Het antwoord zul je niet bij De Zesde Clan vinden. Wel bij de blanke mannen. Het zijn er slechts vier. Hoe het komt dat het toevallig allemaal mannen zijn geworden, zul je ook niet bij De Zesde Clan lezen. Het antwoord is:

Men heeft gekeken naar één persoon per provincie, dat is belangrijker geweest dan de verhouding man/vrouw.

Inderdaad, er is gekeken naar kwaliteit in plaats van naar geslacht. Sommigen vinden kwaliteit namelijk belangrijker. En niet alleen mannen. De blanke mannen citeerden professor Barbara Baarsma al eens die zei:

De discussie over vrouwen aan de top is verworden tot een toonbeeld van politieke correctheid. Elk bedrijf dat mooie sier wil maken in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap gaat ermee aan de slag. Dat is allemaal prima als dat leidt tot gelijke kansen voor mensen met gelijke talenten en beschikbaarheid, maar niet als het leidt tot positieve discriminatie. In dat geval leidt de weg niet naar de top maar naar de status van excuustruus: ‘Zit je hier omdat je vrouw bent of omdat je goed bent?’

Wat is het gevolg van die paar mannen die de CD&V naar de regering stuurt?

Mede door dit eenzijdige benoemingsbeleid telt de nieuwe federale regering slechts 31% vrouwen.

Slechts 31% vrouwen. Laten we De Zesde Clan eens helpen herinneren aan haar artikel van 1 juni van dit jaar waarin ze het streven van 30% vrouwen aan de top in 2016 nog een goede zaak vindt. En nu de Belgische regering al in 2011 boven dat streefcijfer zit, vindt ze het een slechte zaak? Typisch vrouwen. Nooit tevreden met wat ze hebben en altijd klagen over wat ze willen hebben. Belgische broeders, luister er verder maar niet naar. Jullie zullen het toch nooit goed doen in de ogen van De Zesde Clan.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s