Relatie uitmaken is soms levensgevaarlijk

Een paar dagen geleden schreven we dat de artikelen van De Zesde Clan doordrenkt zijn van mannenhaat en vijandbeelden. Een duidelijk voorbeeld daarvan is te zien in haar blogartikel over mannen die door het lint gaan na het beëindigen van een relatie.

De strekking van haar verhaal is dat er mannen zijn die hun ex vermoorden als de relatie uitgaat. Verschrikkelijk natuurlijk en nooit goed te praten.

Maar wat is de bedoeling van dit artikel? Wil De Zesde Clan vrouwen waarschuwen om een relatie met een man te beginnen, want als het uitgaat ben je dead meat? Of wil De Zesde Clan voor de zoveelste keer de man afschilderen als een verschrikkelijk wezen?

De Zesde Clan maakt zich in haar artikelen regelmatig druk om het image van feministen. Feministen zouden gezien worden als haatdragende, manvijandige mensen.

Tja, Zesde Clan, lees je artikel nog eens door en vraag jezelf dan af hoe dat komt. Een weerzinwekkende opsomming van mannen die over de schreef zijn gegaan, maar die in geen verhouding staat tot het aantal relaties die op een goede manier uitgaan en waarbij geen slachtoffers vallen. Het zijn excessen waar je het over hebt.

Wij zouden ook wel een opsomming kunnen geven van waartoe vrouwen in staat zijn nadat een man een relatie heeft uitgemaakt, maar we verlagen ons niet tot dat niveau. Of stel je voor dat we een soortgelijk artikel zouden schrijven over vrouwen die hun eigen baby vermoorden. Zou geen enkele moeite kosten. Maar wat zouden we daarmee bewijzen?

Als je het feminisme in een goed daglicht wil zetten, houd dan je persoonlijke rancune voor je. Anders moet je niet gaan zeuren dat mensen zo’n verkeerd beeld van feministen hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s