Regeringsbeleid negeert uitkomsten Emancipatiemonitor

Feministen zoals De Zesde Clan roepen om het hardst dat de ware feministe een vrouw is die haar eígen keuze maakt. In de praktijk blijkt dat ze bedoelen ‘zolang die keuze maar overeenkomt met onze overtuigingen’. Een duidelijk voorbeeld is te vinden in het blogartikel van De Zesde Clan over moederschap en werken (ja alweer en waarschijnlijk niet voor het laatst).

In het kort komt het artikel er op neer dat na de komst van een kind de moeder vaak het grootste deel van de zorgtaken op zich neemt. Dat is tegen het zere been van drammerige feministen als De Zesde Clan, want die willen dat vrouwen gelijk na de bevalling zich een weg banen naar een topfunctie. Nergens in haar artikel gaat De Zesde Clan in op wat de moeder zelf wil. En dat voor iemand die beweert dat vrouwen zelf hun eigen keuze moeten maken.

Wat willen moeders eigenlijk? Daar is al voldoende onderzoek naar gedaan. Marike Stellinga, auteur van De mythe van het glazen plafond, weet het wel.

de moderne werkende moeder leidt een gelukkig luxebestaan, vrouwen gaan écht niet meer werken als de kinderopvang beter en goedkoper wordt en vrouwen hebben ook niet dezelfde carrièrewensen als mannen. Conclusie: vrouwen hebben minder ambitie dan mannen en het glazen plafond is onzin.

Of een onderzoek van Motivation:

Er werken nog steeds even veel vrouwen fulltime als begin jaren ’70: één op de vijf. De wens om zelf voor de kinderen te zorgen is voor 53 % van de werkende vrouwen een belangrijk argument voor deeltijdarbeid. Voor 68% van alle vrouwen die werken zijn ook het huishouden, de boodschappen en andere klussen een belangrijke reden om in deeltijd te willen werken.

Het zou mooi zijn als De Zesde Clan eens op zou houden met vrouwen voor te schrijven hoe ze moeten leven en die keuze aan hen overlaten. Het mag dan niet de voorkeur van De Zesde Clan zijn, maar er zijn vrouwen die graag het grootste deel van de zorgtaak op zich nemen. De arrogantie van drammerige feministen als De Zesde Clan om deze vrouwen te zeggen wat ze moeten doen, staat in schril contrast met hun uitspraak dat vrouwen zelf hun eigen keuzes moeten maken. Practice what you preach, is een welgemeend advies aan deze betweters.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s