The Help en Bridesmaids halen nominaties binnen

De Zesde Clan klaagt vaak op haar blog over haar idee fixe dat Hollywood vrouwen in films negeert. Hoeveel bewijzen we er ook tegenaan gooien dat Hollywood open staat voor vrouwenfilms maakt niet uit, De Zesde Clan is niet te genezen van haar vooroordeel.

The Help en Bridesmaids waren films die negatieve reacties opriepen bij De Zesde Clan. In plaats van dat ze blij was dat er vrouwenfilms verschenen, ging ze driftig op zoek naar negatieve aspecten, want zeuren zit in het bloed van De Zesde Clan. Bij The Help was het niet goed dat Pathé dit een geschikte film vond voor de maandelijkse Ladies Night. En bij Bridesmaids was het probleem om toch maar mannen naar die film te krijgen.

Een paar maanden verder blijken beide films genomineerd zijn voor filmprijzen. Zouden dan nu eindelijk de oogkleppen van het hoofd van De Zesde Clan vallen? Zou ze eindelijk gaan inzien dat Hollywood niet alleen mannenfilms wil maken? Natuurlijk niet. De Zesde Clan blijft een vrouw, dus er is altijd iets om over te zeuren. Wat nu weer?

The Help blijkt niet waarheidsgetrouw te zijn. Zwarte vrouwen in de Amerikaanse huishouding hebben het destijds veel zwaarder gehad dan de film doet vermoeden. Eh, Zesde Clan, het is maar een film. Natuurlijk is het een en ander geromantiseerd. The Help is geen documentaire. Je realiseert je toch ook wel dat Hollywood niet alleen waarheidsgetrouwe films over vrouwengeschiedenis kan maken?

En Bridesmaids? Ja, daarover valt ook te klagen. Het lijkt er namelijk op dat er geen vervolg op komt. Eh, Zesde Clan, er zijn wel meer films waar geen vervolg op verschijnt. Ook binnen dat genre, bijvoorbeeld Notting Hill. Een vervolgfilm is trouwens vaak slechter dan het origineel, dus wees blij dat er geen vervolg komt.

De Zesde Clan kan en wil maar niet inzien dat Hollywood ook vrouwenfilms maakt en dat die succes hebben. Ze is alleen maar gericht op negativiteit. De blanke mannen gunnen het haar van harte dat ze toch eens lekker van een film kan gaan genieten zonder al die mannen-vrouwenissues.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s