Vrouwen roeren zich in gamesindustrie

Steeds meer vrouwen helpen mee aan het ontwerpen van computergames, meldt De Zesde Clan op haar blog. Nou, mooi. En wat merken we daar van?

In de krant noemen ze met name dat spelletjes met vrouwen erbij originelers verhaallijnen krijgen en beter uitgewerkte personages. Ook is de kans op een bijzonder en onconventioneel ontwerp groter. Zoals Flower, waarbij de speler een briesje controleert en daarmee bloemen en zaadjes mee kan nemen.

Ach wat lief, een briesje controleren en daarmee bloemetjes en zaadjes meenemen. Nee, dat zou een mannelijke ontwerper niet bedenken.

Het interessante aan het artikel is dat De Zesde Clan niet met een verklaring komt waarom de inbreng van vrouwen voor originelere verhaallijnen en beter uitgewerkte personages zorgt. Dat kan ze ook niet, want dat zou betekenen dat ze haar uitspraken over neurowetenschap terug moet halen. De blanke mannen kunnen wel hardop zeggen waarom de inbreng van vrouwen voor veranderingen in de spelletjes zorgt. We citeren nogmaals de hersenonderzoeker Dick Swaab:

Zowel in de onderwerpen en kleuren als in de composities van tekeningen van jongens en meisjes zijn verschillen te zien die beïnvloed worden door hormonen in de baarmoeder. Meisjes tekenen bij voorkeur menselijke figuurtjes, vooral meisjes en vrouwen, bloemen en vlinders. Zij gebruiken heldere kleuren, zoals rood, oranje en geel. De onderwerpen zijn vreedzaam en de figuurtjes staan veelal op één lijn. Jongens daarentegen tekenen bij voorkeur technische objecten, wapens, gevechten en vervoersmiddelen zoals auto’s, treinen en vliegtuigen. Vaak is de compositie van bovenaf gezien en gebruiken ze donkere en koele kleuren, zoals blauw.

Is het echt waar, Zesde Clan? Ben je eindelijk overtuigd van de feiten waar al die hersenonderzoekers mee komen, dat geslachtsverschillen in de hersenen zitten? Dat we dat dit jaar nog mogen meemaken. Zo’n inkeer van De Zesde Clan belooft veel goeds.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s