Wat nou, vrije keuze?

Een week geleden reageerden we op een artikel van De Zesde Clan, waarin we zeiden:

Het zou mooi zijn als De Zesde Clan eens op zou houden met vrouwen voor te schrijven hoe ze moeten leven en die keuze aan hen overlaten.

De Zesde Clan heeft op haar blog gereageerd met een artikel over die keuzemogelijkheden. Ze gelooft er niet in dat vrouwen doen wat ze willen. Als de omgeving zou veranderen en er andere prikkels komen, dan zouden vrouwen andere keuzes maken.

Precies dat is wat de blanke mannen bedoelen met de arrogante houding van De Zesde Clan en de overige drammerige feministen. Beste vrouwen van Nederland, zolang jullie nog voor kinderen willen zorgen, leven jullie in onwetendheid. Het kan niet waar zijn dat jullie die keuze willen maken. Laat De Zesde Clan jullie het licht zien. Maak de keuze die zij zou maken, want zij heeft de waarheid en wijsheid in pacht. Ave Zesde Clan, geheiligd zij uw naam.

Inmiddels roeren zich vrouwen in Nederland die genoeg hebben van deze bemoeizuchtige en overheersende houding van feministen die andere vrouwen de wet willen voorschrijven. Fleur Jurgens schreef het boek Leve de burgertrut, een prikkelende beschouwing over de moderne gezinsmoraal. We citeren uit een recensie van Boekinfo:

Als iemand poneert dat er te weinig vrouwen hoogleraar zijn in Nederland, is daar simpelweg tegenover te zetten dat überhaupt te weinig mensen onder de vijftig jaar in die positie aan de universiteiten werkzaam zijn. Of te weinig mensen van wie de ouders alleen lagere school hebben. Praten over evenredige sekseverdelingen alleen lijkt me onzin, als er nog zo veel meer niet deugt aan een systeem.

Of dat vrouwen op een plafond stuiten als ze carrière willen maken bij een grote organisatie? Hoeveel mensen zijn er eigenlijk voor wie het nu echt aantrekkelijk is hogerop te komen in zo’n bureaucratisch hiërarchisch ingerichte omgeving? Ik kan me persoonlijk weinig vervelenders voorstellen dan om een carrière te ambiëren in een milieu waar het er allereerst om gaat dommig dienstjaren te maken, en zo blinde loyaliteit te tonen. Van wie moeten er dan quota komen om kunstmatig meer vrouwen aan de top te krijgen bij zulke organisaties? En om wat? 99% van de Nederlandse bedrijven valt onder het MKB…

Fleur Jurgens [1972] is een huismoeder, en trots daar op. Maar ze gebruikt de tijd als de kinderen naar school zijn dan wel weer nuttig om artikelen en boeken te schrijven. Zoals dit pamflet, tegen het al te ver doordravende feminisme.

Vrouwen van Nederland, maak vooral jullie eigen keuzes. Laat je door niemand, noch door een man of een vrouw, voorschrijven wat je moet doen. Nederland heeft daarvoor het geschikte klimaat, ongeacht wat De Zesde Clan zegt.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s