Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel vijf

De Zesde Clan schreeuwt moord en brand op haar blog als ze meent dat vrouwen gediscrimineerd worden. Deze week besteedde ze aandacht aan de Commissie Gelijke Behandeling die een campagne is begonnen om zogenaamde flauwekulexcuses te achterhalen om vrouwen geen promotie of vast contract te geven.

De Commissie Gelijke Behandeling is er voor iedereen, niet alleen voor vrouwen. Deze week tikte ze de Rijksuniversiteit Groningen op de vingers. Daar zul je De Zesde Clan niet over horen; dergelijke aanvullende informatie vind je alleen bij de blanke mannen. Wat is het geval? De universiteit had bedacht om meer vrouwen als hoogleraar aan te stellen. Er werden speciale leerstoelen gecreëerd waar alleen vrouwen die al universitair hoofddocent waren naar konden solliciteren. Mannen waren op voorhand uitgesloten.

Daarmee worden de woorden van prof. dr. Barbara Baarsma weer waarheid:

De discussie over vrouwen aan de top is verworden tot een toonbeeld van politieke correctheid. Elk bedrijf dat mooie sier wil maken in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap gaat ermee aan de slag. Dat is allemaal prima als dat leidt tot gelijke kansen voor mensen met gelijke talenten en beschikbaarheid, maar niet als het leidt tot positieve discriminatie. In dat geval leidt de weg niet naar de top maar naar de status van excuustruus: ‘Zit je hier omdat je vrouw bent of omdat je goed bent?’

In het geval van de Rijksuniversiteit Groningen wordt dat: ‘Ben je hoogleraar omdat je vrouw bent of omdat je goed bent?’ Het is een zorgwekkende ontwikkeling als er bij aanstellingen wordt gekeken naar geslacht in plaats van inhoud. Marlinde Gras, voorzitter van de Groninger Studentenbond was het ook niet eens met de gang van zaken.

“De RUG doet gelukkig haar best om vrouwen een eerlijke kans te geven. Maar deze keer zijn ze echt te ver gegaan,” aldus Marlinde Gras, voorzitter van de Groninger Studentenbond. “Het gaat om het principe. Als de RUG iets wil doen tegen ongelijkheid, dan kan dat natuurlijk nooit met benoemingen waarvoor je een heel geslacht uitsluit. Dat is de wereld op zijn kop.”

Extremistische feministen zoals De Zesde Clan zullen het niet met haar eens zijn, maar de blanke mannen zijn blij dat er nog verstandige vrouwen rondlopen.

Update: de uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling is ook tot De Zesde Clan doorgedrongen. En inderdaad, De Zesde Clan is het niet eens met de uitspraak van deze Commissie. Deze uitspraak getuigt niet van rechtvaardigheid, volgens haar. Tja, wat is rechtvaardig? De Commissie Gelijke Behandeling is voor gelijke behandeling van iedereen, dus ook van mannen. Dat De Zesde Clan denkt dat ze deze commissie kan gebruiken om vermeende achterstanden in te halen is haar probleem. De werkelijkheid is anders.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s