Lego sluit meisjes op in roze keurslijf

Nieuw jaar, nieuwe kansen. De hoop dat De Zesde Clan dit jaar tot nieuwe inzichten komt zoals ze op haar blog aangaf, is bij de blanke mannen al verdwenen. Haar artikel over Lego geeft aan dat het in hetzelfde stramien verdergaat als vorig jaar. Laten we daar maar geduldig weer ons antwoord op geven. Wie weet bereiken wij het wonder wel dat De Zesde Clan tot een nieuw inzicht komt. Herhaling is niet alleen de kracht van reclame.

De boodschap van De Zesde Clan is dat Lego een nieuwe markt wil aanboren. Ook meisjes moeten met lego gaan spelen.

We moeten met Lego spelen aantrekkelijk maken voor meisjes! Dus snel, in januari 2012, met een nieuwe serie Legosets gekomen. Met een sprookjesland waar de meiden zich een prinsesje kunnen voelen en aan de hand van vijf verschillende personages, met hun eigen achtergrond, een schoonheids salon kunnen bouwen, of een parfumlaboratorium.

We hebben het al eerder gezegd bij artikelen van De Zesde Clan over reclame: de fabrikant schrijft echt niet voor wat voor producten iemand moet gaan gebruiken. Het is in feite heel simpel: het enige wat een fabrikant wil, is zijn product verkopen. En dat doet hij door de doelgroep aan te spreken. Klaarblijkelijk is dit een heel moeilijke waarheid als je oogkleppen voorhebt.

Wat Lego nu bedacht heeft voor meisjes is precies hetzelfde wat Barbie doet. Eigenlijk is Lego nog heilig vergeleken met de zuurstokroze site van Barbie.

Het artikel van De Zesde Clan is weer doordrenkt van drammerigheid. Zij wil niet dat meisjes met dergelijk speelgoed spelen omdat het rolpatroonbevestigend is. Ze heeft er geen boodschap aan dat meisjes er graag mee spelen. Dat doet ze af met een verklaring:

Bovendien constateert ze net als Fine dat kinderen al op jonge leeftijd doorhebben dat de omgeving van meisjes iets anders verwacht dan van jongens. Ze doen al snel hun uiterste best om het gewenste gedrag te vertonen.

Meisjes spelen niet graag met meisjesspeelgoed omdat ze daarvan houden maar omdat ze sociaal wenselijk gedrag willen vertonen.

Ondertussen gaat Lego gewoon verder met het maken van dit soort speelgoed. En zolang het goed verkoopt, blijft Lego dit doen.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Lego sluit meisjes op in roze keurslijf

  1. Pingback: Feminist Frequency analyseert de haat | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Bongo stopt man en vrouw in keurslijf | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s