Amerikaanse vrouwen zijn standvastig bij verkiezingen

Af en toe vragen de blanke mannen zich af welke nieuwswaarde een bepaald blogartikel van De Zesde Clan heeft. Een voorbeeld daarvan is het artikel over het stemgedrag van de Amerikaanse vrouwen. En behalve dat het artikel vol met generalisaties staat, zet het vrouwen ook nog eens ongunstig in het licht.

De strekking van het artikel is dat mannen sneller veranderen van stemgedrag dan vrouwen. Daar blijft het bij. Verder geen informatie waarom dat zo is. En juist dat zou het artikel interessanter maken.

Want waarom veranderen mannen sneller van stemgedrag? Is dat omdat ze openstaan voor informatie? En bereid zijn om hun mening te herzien als andere input daarom vraagt? Kwestie van voortschrijdend inzicht? En blijven vrouwen bij hun mening omdat ze weigeren om te luisteren naar een andere visie?

De manier waarop De Zesde Clan haar eigen opinie, ondanks andere inzichten, blijft verdedigen, doet geloven dat ze het een nobel streven vindt om vast te blijven houden aan je eigen overtuigingen. Dat geeft niet. Het vraagt om moed om toe te durven geven dat je het fout had.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s