Hoogleraar steunt universiteit Groningen

De Zesde Clan kwam er pas laat achter, maar inmiddels heeft ze er al een paar artikelen aan besteed: de Commissie Gelijke Behandeling die de Rijksuniversiteit van Groningen op de vingers heeft getikt omdat die speciaal voor vrouwen vacatures had voor hoogleraren. Mannen mochten niet solliciteren.

Ditmaal heeft ze een hoogleraar gevonden die net als De Zesde Clan vindt dat de CGB ongelijk heeft. Het is ook wat. Denk je een commissie gevonden te hebben die jouw belangen behartigt en dan kom je erachter dat die commissie ook uitspraken kan doen ten gunste van je vijand (wij blanke mannen dus).

Het is erg simpel Zesde Clan, maar als je het nog niet begrijpt willen we het nog wel een keer uitleggen. De Commissie Gelijke Behandeling komt op voor gelijke behandeling van iedereen. Het is niet de Commissie Vermeende Achterstanden van Doelgroepen Inhalen. Het zal best dat je denkt dat je de CGB daarvoor kunt gebruiken, maar in de praktijk is dat niet zo. De CGB is er voor elke doelgroep die gediscrimineerd wordt en in dit geval waren wij dat. Zo eenvoudig is het.

Gelukkig gloort er licht aan de horizon. De Groningse Studenten Bond heeft deze discriminatie aangezwengeld. De studerende vrouwen van nu hebben genoeg intelligentie om in te zien dat ze een mooie toekomst met gelijke kansen voor iedereen tegemoet gaan.

Doemdenkertje De Zesde Clan zegt daarover:

Omdat vrouwen massaal studeren, in dat stadium nog perfect meekomen, en goed presteren, ontstaat het beeld dat er geen problemen zijn. Heesink: ,,Die hebben het idee dat het allemaal vanzelf wel goed komt, die nemen dat hele verschil tussen mannen en vrouwen niet waar.” De klap komt pas later, als vrouwen hun studie afgerond hebben en verder willen.

Beste vrouwelijke studenten, De Zesde Clan zegt dat jullie nog geen enkel benul hebben. Vertrouw niet op je eigen verstand, maar luister naar haar. Dan komt alles goed.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hoogleraar steunt universiteit Groningen

  1. Pingback: Werkgevers discrimineren zwangere vrouwen massaal | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s