Man krijgt thuis opeens twee linkerhanden

Doorgaans gebruikt De Zesde Clan opiniestukken of wetenschappelijke verslagen om op haar blog haar mening te geven. Maar zo af en toe is een artikeltje in een gratis pulpblad als de Spits ook voldoende om haar in woede te doen ontsteken. Van nuancering is dan geen sprake meer bij haar. Feiten worden niet meer gecheckt. Als ze maar kan afreageren.

Spits hield zich bezig met mannen en huishouden. De Zesde Clan meent in het artikel te lezen dat vooral vrouwen dat moeten doen. Een hiphopartiest die zijn vrouw in huis helpt, krijgt de wind van voren van haar. Want ja, tuurlijk doet hij niet genoeg.

De Zesde Clan projecteert dat gelijk op de rest van de mannelijke bevolking, want wat generaliseren betreft kan de PVV nog wat van haar leren.

Nee, heren hebben een hele andere reden om deze ‘ o ik ben zo hopeloos en mijn vrouw vindt ook dat zij het beter kan’ houding aan te nemen. Het loont om gedurende een kort moment publiekelijk af te gaan als een enorme randdebiel.

Ach, had De Zesde Clan het maar voor het zeggen in dit land. Ze zou bij elk huishouden langsgaan en de man een rotschop verkopen en daarna aan het werk zetten.

Maar is het allemaal zo erg? Doen wij dan niks? Wat zegt onderzoek?

Mannen vegen, zwabberen, wassen en poetsen wat af in het huishouden, ze helpen bij de zorg voor de kinderen en repareren wat kapot is. En dat alles zonder dat de vrouw het doorheeft.

Mannen vullen anno nu ongeveer 13 uur per week met het huishouden, zo’n 676 uur per jaar. Volgens de Britse Daily Mail is dat meer dan het ooit geweest is.

Toch is het niet al goud dat er blinkt. Uit het onderzoek dat Dove onder 1000 mannen liet uitvoeren, blijkt namelijk dat mannen nauwelijks waardering ervaren voor dat werk. Ze hebben het idee dat vrouwen niet eens doorhebben wat ze allemaal doen.

Zes op de tien geven dan ook aan te geloven dat hun harde werk onopgemerkt blijft. Ze denken dat dit komt omdat ze er zelf geen reuring aan geven. Ongeveer de helft van de ondervraagde mannen vindt dan ook dat vrouwen meer opscheppen over wat zij allemaal doen in en om en het huis.

Of een ander onderzoek:

Als mannen het huishouden doen, dan doen ze dit vaak beter dan de vrouwen. Een ander onderzoek onder ruim 2000 volwassenen toonde aan, dat mannen grondiger te werk gaan en minder snel de kantjes vanaf lopen dan vrouwen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s