Nederland legt dwingende kledingvoorschriften op

Het kabinet heeft in haar wijsheid besloten dat gezichtsbedekkende kleding niet meer mag. De Zesde Clan is het daar in haar wijsheid niet mee eens, laat ze op haar blog weten.

Minister Liesbeth Spies legt in Trouw uit dat Nederland een open samenleving is waar mensen elkaar ook open tegemoet moeten treden.

Enkele weken geleden schreef De Zesde Clan een blogartikel over deze minister waar ze haar hoop op had gevestigd. Een vrouw als minister, dan zou alles wel goed komen.

We blijven de regering Rutte volgen. En zijn zeer benieuwd wat Spies en haar collega’s de komende tijd gaan doen.

Nou, Spies staat dus achter het verbod op gezichtsbedekkende kleding. De Zesde Clan kan dat niet uitstaan. Op haar blog komt ze met zulke domme argumenten, dat we niet eens de moeite gaan nemen om daar op in te gaan. We zullen ze enkel vermelden:

Waarom bijvoorbeeld wel de boerka verbieden, maar hoge hakken niet? Probeer maar eens een kilometer op stiletto’s te lopen.

En wat als het vriest en je hebt jezelf lekker ingepakt met een muts en een das? Krijg je dan ook boetes? Zou wel moeten, want ook dan is je gezicht bijna volledig bedekt.

De Zesde Clan reageert als een klein kind dat haar zin niet heeft gekregen. Verderop in het artikel komt ze met het argument dat vrouwen zelf kiezen voor die kleding. Dat staat in contrast met haar artikel van enkele dagen eerder, waarin ze de situatie in Egypte beschrijft.

Analisten signaleren dat Egypte op dit moment met zoveel complexe, onoverzichtelijke problemen kampt, dat politieke partijen het eenvoudiger en makkelijker vinden om zich te beperken tot het morele gedrag van vrouwen. Trekken ze de juiste kleren aan, gedragen ze zich zedig genoeg?

Samenvattend: als het De Zesde Clan uitkomt, dan is de boerka een vrije kledingkeuze van de vrouw. In alle andere gevallen is het opgelegd door de man, die nauwlettend de kledingkeuze van de vrouw in de gaten houdt.

Tsja, dan is de discussie inderdaad gesloten.

Inderdaad.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s