Historica vergeet verleden in stereotiep verhaal over mannelijke beschermers

Angela Crott is een historica en een vrouw naar ons hart. Dat betekent dat De Zesde Clan haar verguist in een blogartikel. Wat is het geval? Mevrouw Crott betoogt in een artikel in de Volkskrant dat jongens tegenwoordig steeds meer ontmand worden.

De gemeenschap stelde er nu niet langer meer prijs op als de jongen op 14- of 15-jarige leeftijd aan het werk ging, maar verplichtte hem steeds langer naar school te gaan om zijn individuele talenten ontwikkelen. Daarbij zette de middelbare school als vanouds niet in op de talenten die de jongen van nature heeft, zoals zijn durf, zijn fysieke energie, zijn vermogen tot concurreren en zijn experimenteerdrang.

Historica Angela Crott heeft onderzoek gedaan naar alle opvoedingsboeken die tussen 1882 en 2005 zijn verschenen over jongens. Haar conclusie: kwajongensgedrag is van alle tijden, maar wat we toen afdeden als ‘baldadigheid’ bestempelen we nu als asociaal.

Nu worden verschillen tussen meisjes en jongens wel erkend, maar jongens moeten zich als meisjes gedragen op school willen ze succes hebben volgens Crott. Zij vraag aan het eind van haar proefschrift of de “mannelijke onderdrukker” niet is vervangen door een “vrouwelijke onderdrukker”?

Vrouwelijke onderdrukker? Daar reageert De Zesde Clan op als een stier op een rode lap. De vrouw is het slachtoffer! Niet de man!

Angela Crott stelt in haar proefschrift dat het gedrag van jongens niet veranderd is in de loop der tijden. Omdat we echter het gedrag van meisjes steeds meer als norm zijn gaan zien, worden de drukke jongens daarom getypeerd als adhd-ers en worden ze volgestopt met medicijnen om ze rustig te houden. Angela Crott stelt de vraag of we daarin niet te ver zijn doorgeschoten.

Doorschieten is een onbekende term voor extremisten zoals De Zesde Clan. Het liefst zou ze elke man een lobotomie geven en een rok aantrekken.

Angela Crott mag blij zijn dat De Zesde Clan niet in de commissie zat die haar proefschrift moest keuren. Het blijft voor De Zesde Clan beperkt tot wat sputteren op haar blog. En daar ligt niemand wakker van.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Historica vergeet verleden in stereotiep verhaal over mannelijke beschermers

  1. Pingback: Conservatieven geven feminisme de schuld | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Angela Crott ziet vrouw als vijand | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s